Bewindvoering Drenthe

Ben jij op zoek naar bewindvoering in Drenthe voor hulp bij jouw financiële situatie? Dan helpen de bewindvoerders van Kompas je graag. Lukt het jou niet meer om grip te houden op jouw inkomsten en uitgaven, dan is het fijn als iemand dit samen met jou oppakt. Zo zorg je ervoor dat er binnenkort weer rust en overzicht is over jouw financiën met bewindvoering in Drenthe.

Bewindvoering in Drenthe en omgeving

Bewindvoering in Drenthe kan bij Kompas. Wij zijn snel bereikbaar vanuit de gehele omgeving dankzij diverse grote wegen. Ook met het OV bereik je ons kantoor in Zuidlaren goed. De bushalte is bij ons om de hoek.

Met financiële hulp dichtbij, ben je altijd zeker van goede hulp in de buurt. Bij Kompas Zuidlaren staan wij dan ook voor een persoonlijke maar professionele werkwijze. Wil jij meer informatie over onze werkwijze? Maak vrijblijvend kennis met onze bewindvoerders en kom erachter of bewindvoering in Drenthe geschikt is voor jou.

Bewindvoering in Drenthe

Bewindvoering Drenthe: wat is bewindvoering?

Wat is bewindvoering bij Kompas in Drenthe dan precies? Bewindvoering is er voor je indien je zelf geen overzicht meer kan houden over je financiën. Lig jij wakker van geldzorgen of heb je vragen over hoe je jouw inkomsten en uitgaven in balans houdt? Dan is een bewindvoerder mogelijk iets voor jou.

Met bewindvoering in de buurt van Drenthe heb je jouw bewindvoerder altijd dichtbij. Zo zorg je samen met overzicht en rust in je financiële situatie. Wil je meer weten over wat bewindvoering is? Neem dan contact met ons op over bewindvoering in Drenthe.

Financiële zorgverlening via Kompas Zuidlaren

Bij Kompas Zuidlaren kies je voor financiële zorgverlening. Wij helpen je bij rust en overzicht op je financiën. Zo lig jij niet meer wakker van vragen of zorgen over dit onderwerp.

Wil jij dus ook weer helderheid in jouw geldzaken? Dan sta je er met Kompas Zuidlaren niet meer alleen voor. Onze specialisten helpen jou graag verder om samen weer voor de stabiele financiële basis te gaan.

Ook voor andere financiële maatregelen kun je bij ons terecht. Zo bieden wij ook de mogelijkheid tot budgetbeheer of kan een budgetcoach jou helpen met je financiën.

Contact

Direct contact met ons opnemen? Vul het formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk!

“Eigenlijk wil je je sores niet aan een ander overdragen. En het is best een stap: je geld uit handen geven. Nu zie ik in dat het echt goed is geweest. Na drie jaar ben ik helemaal schuldenvrij. Door Kompas Zuidlaren heb ik nu meer inzicht gekregen in wat wel en niet kan.”
Cliënt Kompas Zuidlaren

Bewindvoering in Drenthe: dit zijn de kosten

De kosten van bewindvoering in Drenthe zijn hetzelfde als in de rest van Nederland. Deze kosten zijn namelijk wettelijk bepaald. De tarieven die gelden voor de meeste leefsituaties vind je hieronder in de tabel. Wil je alle tarieven weten van deze financiële ondersteuning? Bekijk dan ons overzicht van alle tarieven.

Professionele bewindvoering voor 1 persoon Maandelijks tarief Jaarlijks tarief Eenmalig
Standaard* € 133,10 € 1.597,20 -
Met problematische schulden € 172,12 € 2.065,47 -
Aanvangswerkzaamheden - - € 751,41
Aanvangswerkzaamheden als er al budgetbeheer plaats vindt - - € 562,65
Professionele bewindvoering voor 2-persoons huishouden Maandelijks tarief Jaarlijks tarief Eenmalig
Standaard* € 159,52 € 1.914,22 -
Standaard + problematische schulden € 183,11 € 2.197,36 -
Problematische schulden + problematische schulden € 206,51 € 2.478,08 -
Aanvangswerkzaamheden - - € 901,45
Aanvangswerkzaamheden als er al budgetbeheer plaats vindt - - € 673,97
*Let op: Er zijn veel situaties waarin de kosten kunnen afwijken van de standaard. Kijk in ons tarievenbestand om alle tarieven in verschillende situaties te bekijken.

De kosten van bewindvoering worden meestal volledig zelf betaald. Toch zijn er ook omstandigheden waarbij de gemeente gedeeltelijk de kosten vergoed. Dit doen ze door uitbetaling van bijzondere bijstand. Indien jij hiervoor in aanmerking komt, dan zullen wij bij de aanvraag van de bewindvoering deze bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente. Of er recht is op de bijzondere bijstand hangt af van de regels van de gemeente waar je woont. Deze regels kunnen verschillend zijn bij verschillende gemeentes.

“Wanneer we afspraken maken met de cliënt, is het prettig wanneer daar iemand uit de omgeving bij is. Een hulpverlener, familielid of werkgever. Dan kunnen we die afspraken goed op elkaar afstemmen.”
Budgetconsulent Kompas Zuidlaren

Neem contact op over bewindvoering in Drenthe

Bij Kompas Zuidlaren kies je voor de best mogelijke financiële zorgverlening dankzij onze specialisten. Van tevoren maken wij altijd eerst kennis met jou. Zo weten we beide wat de mogelijkheden zijn.

Heb jij dus ook hulp nodig bij het maken van financiële keuzes of heb je andere vragen of zorgen over geld? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag bij bewindvoering in Drenthe.

Contact

Direct contact met ons opnemen? Vul het formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk!

“Wanneer we afspraken maken met de cliënt, is het prettig wanneer daar iemand uit de omgeving bij is. Een hulpverlener, familielid of werkgever. Dan kunnen we die afspraken goed op elkaar afstemmen.”
Budgetconsulent Kompas Zuidlaren

Bewindvoering of juist een alternatief?

Bewindvoering kan helpen bij het op orde te brengen en houden van je financiën. Wij begrijpen dat dit een zware maatregel is. Daarom zoeken we ook met jou naar mogelijke alternatieven.

Bij Kompas Zuidlaren bieden wij ook de volgende diensten:

Budgetbeheer

Budgetbeheer kan ook een oplossing zijn wanneer je je financiën niet goed in de hand kunt houden, maar wanneer er nog geen bewindvoering verplicht is gesteld. Een budgetbeheerder krijgt dan zeggenschap over jouw financiën. Waarbij je overigens wel zoveel mogelijk zelf de regie houdt.

Budgetcoach

Een budgetcoach helpt je met het ordenen en (weer) inzichtelijk maken van de financiën. In tegenstelling tot een budgetbeheerder is een coach alleen ter ondersteuning en beheer jij zelf nog de financiën.

Alleen een budgetoverzicht

Wil je zelf een overzicht maken van je inkomsten en uitgaven? Wij hebben op onze website een compleet en eenvoudig budgetoverzicht geplaatst dat je daarvoor kunt gebruiken. Zo creëer je voor jezelf meer overzicht over je financiële situatie.

PGB beheer

Het beheer van een persoonsgebonden budget (PGB) moet zorgvuldig gebeuren, maar is doorgaans ook erg complex. Het PGB beheer team van Kompas Zuidlaren kan deze tijdrovende en soms stressvolle klus van je overnemen.

Mentorschap

Bewindvoering en mentorschap worden vaak samen benoemd. Dit komt doordat deze diensten elkaar goed aanvullen. Bij mentorschap krijg je namelijk persoonlijke ondersteuning bij belangrijke levensbeslissingen. Deze dienst zet zich volledig voor jou persoonlijk in.

Volmacht

Is het niet meer wenselijk in jouw situatie om bepaalde belangrijke zaken zelf af te handelen? Door een volmacht te geven kan je één of meerdere personen het recht geven om de belangrijke zaken voor jou te regelen. Wij nemen, indien wenselijk, deze verantwoordelijkheid met respect en zorg op zich.

Levenstestament

Een levenstestament kan je opstellen om ervoor te zorgen dat alle belangrijke zaken in jouw leven goed worden afgehandeld op het moment dat je dat zelf niet meer kan. Kompas Zuidlaren is in staat deze rol professioneel en zorgzaam op zich te nemen.

Curatele

In situaties waarbij zowel financiële en persoonlijke zaken niet zelf meer te regelen zijn dan kan Kompas Zuidlaren jou daarbij ondersteunen. Indien de kantonrechter bepaalde dat curatele noodzakelijk is dan kunnen wij die rol op ons nemen.