Bewindvoering Stadskanaal

Bewindvoering rondom Stadskanaal nodig? Op een half uurtje rijden vind je Kompas Zuidlaren. Hier kun je terecht met vragen over je financiën en geldzorgen. Wij helpen jou om weer overzicht te krijgen op je financiële situatie. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over bewindvoering in Stadskanaal.

Bewindvoering in Stadskanaal: sta er niet alleen voor

Bewindvoering in Stadskanaal is voor iedereen die zelf niet meer de financiën kan overzien. Wacht niet te lang met hulp vragen en neem vrijblijvend contact op met ons team van bewindvoerders. Wij staan voor je klaar, zodat jij er niet meer alleen voor staat.

Onze werkwijze is betrouwbaar en persoonlijk. Onze specialisten zijn daarnaast specifiek opgeleid en hebben hart voor het vak. Ben jij op zoek naar hulp voor jouw financiële situatie? Bel ons dan op 050 409 9190 voor een vrijblijvende kennismaking over bewindvoering in Stadskanaal.

Bewindvoering Stadskanaal

Kiezen voor een bewindvoerder in de buurt van Stadskanaal

Kies je voor een bewindvoerder in de buurt van Stadskanaal, dan is Kompas Zuidlaren een goede keuze. Op nog geen half uur rijden via de N385 bereik je ons eenvoudig. Je parkeert bij ons voor de deur, maar ook met het OV stap je voor de deur uit.

Door te kiezen voor Kompas Zuidlaren kies je voor een persoonlijke en specialistische bewindvoerder. Ons uitgangspunt is persoonlijk contact. Een goede klik vinden wij daarom ook belangrijk.

Daarnaast gaan wij professioneel te werk en overzien wie altijd het gehele vraagstuk. Met jarenlange ervaring in het vak weten wij jou weer overzicht en stabiliteit op financieel gebied te geven. Neem ook direct contact op met ons voor meer informatie over een bewindvoerder in Stadskanaal.

“Eigenlijk wil je je sores niet aan een ander overdragen. En het is best een stap: je geld uit handen geven. Nu zie ik in dat het echt goed is geweest. Na drie jaar ben ik helemaal schuldenvrij. Door Kompas Zuidlaren heb ik nu meer inzicht gekregen in wat wel en niet kan.”
Cliënt Kompas Zuidlaren

De kosten in Stadskanaal voor bewindvoering via Kompas

Voor bewindvoering in de buurt van Stadskanaal gelden dezelfde tarieven als in de rest van Nederland. Deze zijn landelijk opgesteld om te garanderen dat iedereen een eerlijke prijs betaalt.

De tarieven vind je in onderstaande tabel. De prijzen zijn afhankelijk van je persoonlijke leefsituatie. Deze kunnen dus afwijken.

Professionele bewindvoering voor 1 persoon Maandelijks tarief Jaarlijks tarief Eenmalig
Standaard* € 133,10 € 1.597,20 -
Met problematische schulden € 172,12 € 2.065,47 -
Aanvangswerkzaamheden - - € 751,41
Aanvangswerkzaamheden als er al budgetbeheer plaats vindt - - € 562,65
Professionele bewindvoering voor 2-persoons huishouden Maandelijks tarief Jaarlijks tarief Eenmalig
Standaard* € 159,52 € 1.914,22 -
Standaard + problematische schulden € 183,11 € 2.197,36 -
Problematische schulden + problematische schulden € 206,51 € 2.478,08 -
Aanvangswerkzaamheden - - € 901,45
Aanvangswerkzaamheden als er al budgetbeheer plaats vindt - - € 673,97
*Let op: Er zijn veel situaties waarin de kosten kunnen afwijken van de standaard. Kijk in ons tarievenbestand om alle tarieven in verschillende situaties te bekijken.

In de meeste gevallen moet je financiële hulp zelf betalen. Echter, het is mogelijk om een vergoeding te krijgen vanuit de gemeente. Zij betalen dan deze kosten, of een deel hiervan. Deze vergoeding valt onder de bijzondere bijstand. Wil jij controleren of jij aan de voorwaarden voldoet? Dan zie je hier de eisen voor bijzondere bijstand in de gemeente Stadskanaal.

“Het is niet zomaar iets, om al je financiën uit handen te geven. Dat je bijvoorbeeld voor alle grotere aankopen geld moet vragen. Daarom gaan wij daar heel zorgvuldig en respectvol mee om.”
Bewindvoerder Kompas Zuidlaren

Hulp bij financiën en andere persoonlijke ondersteuning

Hulp en ondersteuning bij je financiële situatie zorgen voor rust en overzicht. Kom jij er zelf niet meer uit, dan kun je bij Kompas Zuidlaren terecht voor persoonlijke en specialistische hulp.

Bij ons kun je ook terecht voor andere diensten, zoals budgetbeheer en een budgetcoach. Zo is er altijd geschikte hulp voor jouw financiën.

Zoek jij naast steun bij je financiën ook ondersteuning op het gebied van verzorging of begeleiding? Dan is Kompas Mentorschap er voor jou. Zo krijg jij op persoonlijk gebied ook weer grip op de zaken.

Bewindvoering in Stadskanaal
“Wanneer we afspraken maken met de cliënt, is het prettig wanneer daar iemand uit de omgeving bij is. Een hulpverlener, familielid of werkgever. Dan kunnen we die afspraken goed op elkaar afstemmen.”
Budgetconsulent Kompas Zuidlaren

Bewindvoering in Stadskanaal via Kompas Zuidlaren

Lig jij wakker van zorgen over geld of heb je vragen over jouw financiële situatie? Wacht dan niet langer en neem contact op met ons team. Wij staan voor je klaar en ondersteunen je om weer overzicht op de zaken te krijgen.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking en werk samen met ons weer aan zelfredzaamheid en rust op financieel gebied dankzij bewindvoering in Stadskanaal.

Contact

Direct contact met ons opnemen? Vul het formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk!

“Wanneer we afspraken maken met de cliënt, is het prettig wanneer daar iemand uit de omgeving bij is. Een hulpverlener, familielid of werkgever. Dan kunnen we die afspraken goed op elkaar afstemmen.”
Budgetconsulent Kompas Zuidlaren

Bewindvoering of juist een alternatief?

Bewindvoering kan een middel zijn om financiën op orde te brengen en te houden. Wij begrijpen dat het een zware maatregel is. Daarom willen we ook met jou zoeken naar mogelijke alternatieven.

Bij Kompas Zuidlaren bieden wij ook de volgende diensten:

Budgetbeheer

Budgetbeheer kan ook een oplossing zijn wanneer je je financiën niet goed in de hand kunt houden, maar wanneer er nog geen bewindvoering verplicht is gesteld. Een budgetbeheerder krijgt dan zeggenschap over jouw financiën. Waarbij je overigens wel zoveel mogelijk zelf de regie houdt.

Budgetcoach

Een budgetcoach helpt je met het ordenen en (weer) inzichtelijk maken van de financiën. In tegenstelling tot een budgetbeheerder is een coach alleen ter ondersteuning en beheer jij zelf nog de financiën.

Alleen een budgetoverzicht

Wil je zelf een overzicht maken van je inkomsten en uitgaven? Wij hebben op onze website een compleet en eenvoudig budgetoverzicht geplaatst dat je daarvoor kunt gebruiken. Zo creëer je voor jezelf meer overzicht over je financiële situatie.

PGB beheer

Het beheer van een persoonsgebonden budget (PGB) moet zorgvuldig gebeuren, maar is doorgaans ook erg complex. Het PGB beheer team van Kompas Zuidlaren kan deze tijdrovende en soms stressvolle klus van je overnemen.

Mentorschap

Bewindvoering en mentorschap worden vaak samen benoemd. Dit komt doordat deze diensten elkaar goed aanvullen. Bij mentorschap krijg je namelijk persoonlijke ondersteuning bij belangrijke levensbeslissingen. Deze dienst zet zich volledig voor jou persoonlijk in.

Volmacht

Is het niet meer wenselijk in jouw situatie om bepaalde belangrijke zaken zelf af te handelen? Door een volmacht te geven kan je één of meerdere personen het recht geven om de belangrijke zaken voor jou te regelen. Wij nemen, indien wenselijk, deze verantwoordelijkheid met respect en zorg op zich.

Levenstestament

Een levenstestament kan je opstellen om ervoor te zorgen dat alle belangrijke zaken in jouw leven goed worden afgehandeld op het moment dat je dat zelf niet meer kan. Kompas Zuidlaren is in staat deze rol professioneel en zorgzaam op zich te nemen.

Curatele

In situaties waarbij zowel financiële en persoonlijke zaken niet zelf meer te regelen zijn dan kan Kompas Zuidlaren jou daarbij ondersteunen. Indien de kantonrechter bepaalde dat curatele noodzakelijk is dan kunnen wij die rol op ons nemen.