Bewindvoering in Wolvega

Bewindvoering nodig in Wolvega? Ga voor meer rust en overzicht op je financiën en ga samen met een bewindvoerder voor een stabiele financiële situatie. Heb jij ondersteuning nodig op dit gebied of wil je meer weten over onze diensten, neem dan contact met ons op over bewindvoering in Wolvega.

Bewindvoering rondom Wolvega: zorgverlening op financieel gebied

Bewindvoering rondom Wolvega kan bij Kompas Zuidlaren. Dankzij onze specialistische werkwijze bieden wij kwalitatieve zorgverlening op financieel gebied. Wij kijken naar het gehele plaatje en zorgen er daarna samen met jou voor dat er weer rust ontstaat.

Wij vinden dat niemand wakker moet liggen van geldzorgen. Heb jij dus vragen of zorgen over jouw financiën? Neem dan contact met ons op voor een intake gesprek. In dit gesprek bespreken we wat wij voor jou kunnen betekenen met bewindvoering in Wolvega.

Bewindvoering in Wolvega

Intakegesprek voor bewindvoering bij jou thuis in Wolvega

Heb jij contact opgenomen over bewindvoering in Wolvega, dan is de volgende stap een intake gesprek. In dit gesprek bespreken we jouw vragen en/of zorgen. Als hieruit blijkt dat wij jou kunnen ondersteunen, dan wordt deze hulp voor jou aangevraagd.

Onze consulenten voor het intakegesprek weten dat het soms spannend of eng kan zijn. Een intake gesprek bij jou thuis is daarom ook mogelijk. Samen met je bewindvoerder zorgen jullie ervoor dat er binnenkort weer rust is op financieel gebied. Zo krijg jij weer overzicht op de financiële zaken dankzij bewindvoering vlakbij Wolvega.

“Eigenlijk wil je je sores niet aan een ander overdragen. En het is best een stap: je geld uit handen geven. Nu zie ik in dat het echt goed is geweest. Na drie jaar ben ik helemaal schuldenvrij. Door Kompas Zuidlaren heb ik nu meer inzicht gekregen in wat wel en niet kan.”
Cliënt Kompas Zuidlaren

Kosten en vergoeding voor bewindvoering in Wolvega

Voor bewindvoering in Wolvega betaal je zelf de kosten. Het is mogelijk om een vergoeding te krijgen, dit valt onder de bijzondere bijstand. Deze vergoeding wordt geregeld via jouw gemeente. Om te controleren of jij in aanmerking komt voor bijzondere bijstand, kun jij hier de voorwaarden lezen.

In onderstaande tabel vind je de landelijke kosten. Deze zijn in heel Nederland gelijk en worden landelijk bepaald. Zo betaalt iedereen een eerlijke prijs voor financiële ondersteuning.

Professionele bewindvoering voor 1 persoon Maandelijks tarief Jaarlijks tarief Eenmalig
Standaard* € 133,10 € 1.597,20 -
Met problematische schulden € 172,12 € 2.065,47 -
Aanvangswerkzaamheden - - € 751,41
Aanvangswerkzaamheden als er al budgetbeheer plaats vindt - - € 562,65
Professionele bewindvoering voor 2-persoons huishouden Maandelijks tarief Jaarlijks tarief Eenmalig
Standaard* € 159,52 € 1.914,22 -
Standaard + problematische schulden € 183,11 € 2.197,36 -
Problematische schulden + problematische schulden € 206,51 € 2.478,08 -
Aanvangswerkzaamheden - - € 901,45
Aanvangswerkzaamheden als er al budgetbeheer plaats vindt - - € 673,97
*Let op: Er zijn veel situaties waarin de kosten kunnen afwijken van de standaard. Kijk in ons tarievenbestand om alle tarieven in verschillende situaties te bekijken.

De kosten van bewindvoering worden in veel gevallen volledig zelf betaald. Echter zijn er ook situaties waarbij de gemeente (een deel) van de kosten vergoed door uitbetaling van bijzondere bijstand. Kom je er mogelijk voor in aanmerking?  Dan zullen wij bij de aanvraag van de bewindvoering deze bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente. Of er recht is op bijzondere bijstand hangt af van de regels van de gemeente, deze regels kunnen verschillend zijn bij verschillende gemeentes.

“Het is niet zomaar iets, om al je financiën uit handen te geven. Dat je bijvoorbeeld voor alle grotere aankopen geld moet vragen. Daarom gaan wij daar heel zorgvuldig en respectvol mee om.”
Bewindvoerder Kompas Zuidlaren

Overzicht op je financiën dankzij professionele ondersteuning

Ben jij op zoek naar hulp voor je financiële situatie? Dan helpt Kompas Zuidlaren jou met professionele ondersteuning op het gebied van financiën. Het regelen van geldzaken is niet altijd eenvoudig, daarom is specialistische hulp belangrijk. Wij zorgen voor een overzicht van de inkomsten en uitgaven, dit zorgt voor rust en bescherming van je financiën

Ook voor budgetbeheer, een budgetcoach of pgb-beheer kun je bij ons terecht. Kijk bij onze andere diensten om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen. Samen met jou zorgen we ervoor dat jij weer de dag door komt zonder geldzorgen.

Joël Vos intake consulent
“Wanneer we afspraken maken met de cliënt, is het prettig wanneer daar iemand uit de omgeving bij is. Een hulpverlener, familielid of werkgever. Dan kunnen we die afspraken goed op elkaar afstemmen.”
Budgetconsulent Kompas Zuidlaren

Bewindvoering in Wolvega: neem contact op met Kompas Zuidlaren

Heb jij iemand nodig die jou ondersteunt op financieel gebied? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. In het intakegesprek kijken we hoe wij jou kunnen helpen en hoe wij jouw vragen en zorgen over geld weg kunnen nemen.

Neem contact met ons op via 050 409 9190 of vul ons contactformulier in voor meer informatie over bewindvoering in Wolvega.

 

Contact

Direct contact met ons opnemen? Vul het formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk!

“Wanneer we afspraken maken met de cliënt, is het prettig wanneer daar iemand uit de omgeving bij is. Een hulpverlener, familielid of werkgever. Dan kunnen we die afspraken goed op elkaar afstemmen.”
Budgetconsulent Kompas Zuidlaren

Bewindvoering of juist een alternatief?

Bewindvoering kan een middel zijn om financiën op orde te brengen en te houden. Wij begrijpen dat het een zware maatregel is. Daarom willen we ook met jou zoeken naar mogelijke alternatieven.

Bij Kompas Zuidlaren bieden wij ook de volgende diensten:

Budgetbeheer

Budgetbeheer kan ook een oplossing zijn wanneer je je financiën niet goed in de hand kunt houden, maar wanneer er nog geen bewindvoering verplicht is gesteld. Een budgetbeheerder krijgt dan zeggenschap over jouw financiën. Waarbij je overigens wel zoveel mogelijk zelf de regie houdt.

Budgetcoach

Een budgetcoach helpt je met het ordenen en (weer) inzichtelijk maken van de financiën. In tegenstelling tot een budgetbeheerder is een coach alleen ter ondersteuning en beheer jij zelf nog de financiën.

Alleen een budgetoverzicht

Wil je zelf een overzicht maken van je inkomsten en uitgaven? Wij hebben op onze website een compleet en eenvoudig budgetoverzicht geplaatst dat je daarvoor kunt gebruiken. Zo creëer je voor jezelf meer overzicht over je financiële situatie.

PGB beheer

Het beheer van een persoonsgebonden budget (PGB) moet zorgvuldig gebeuren, maar is doorgaans ook erg complex. Het PGB beheer team van Kompas Zuidlaren kan deze tijdrovende en soms stressvolle klus van je overnemen.

Mentorschap

Bewindvoering en mentorschap worden vaak samen benoemd. Dit komt doordat deze diensten elkaar goed aanvullen. Bij mentorschap krijg je namelijk persoonlijke ondersteuning bij belangrijke levensbeslissingen. Deze dienst zet zich volledig voor jou persoonlijk in.

Volmacht

Is het niet meer wenselijk in jouw situatie om bepaalde belangrijke zaken zelf af te handelen? Door een volmacht te geven kan je één of meerdere personen het recht geven om de belangrijke zaken voor jou te regelen. Wij nemen, indien wenselijk, deze verantwoordelijkheid met respect en zorg op zich.

Levenstestament

Een levenstestament kan je opstellen om ervoor te zorgen dat alle belangrijke zaken in jouw leven goed worden afgehandeld op het moment dat je dat zelf niet meer kan. Kompas Zuidlaren is in staat deze rol professioneel en zorgzaam op zich te nemen.

Curatele

In situaties waarbij zowel financiële en persoonlijke zaken niet zelf meer te regelen zijn dan kan Kompas Zuidlaren jou daarbij ondersteunen. Indien de kantonrechter bepaalde dat curatele noodzakelijk is dan kunnen wij die rol op ons nemen.