Ondersteuning bij familiebewind

Als familiebewindvoerder beheert u de financiële en administratieve zaken van iemand anders. Daar kunnen ingewikkelde vraagstukken bij horen. Bent u bewindvoerder voor een familielid? En heeft u advies nodig? Kompas Zuidlaren biedt ondersteuning.

Wat houdt familiebewindvoering in?

De kantonrechter doet uitspraak over een onderbewindstelling. De rechter geeft in bepaalde gevallen de voorkeur aan een familielid als bewindvoerder. Heeft u de taak van bewindvoerder over het vermogen van een familielid (familiebewindvoering) op zich genomen? Dan heeft u te maken met een intensieve opdracht. Dat begint al met het krijgen van overzicht in de financiën en de administratie. Dat is meestal een flinke kluif. De financiële situatie vervolgens stabiel houden, vraagt veel tijd en geduld. Als familiebewindvoerder is het noodzakelijk dat u zich verdiept in uitkeringen, belastingen, toeslagen, de jaarlijkse rekening en verantwoording aan de rechtbank en dergelijke.

 

Advies voor familiebewindvoerders

Als familiebewindvoerder is het constant zoeken naar de juiste informatie. Bijvoorbeeld door wetgeving die verandert. De professionele bewindvoerders van Kompas Zuidlaren helpen u graag verder. Wij hebben de meest actuele informatie in huis. Bovendien kunnen we u de weg wijzen in de wereld van regels en wetten.

Loopt u als familiebewindvoerder tegen een vraag aan en kunt u het antwoord niet vinden? Neem contact met ons op voor advies. Dit is vrijblijvend en kosteloos.

Aanvragen

Wilt u zichzelf aanmelden? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.Online aanvraag Download aanvraagformulier
Heeft u meer informatie nodig, neem dan contact met ons op. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Aanvragen

Wilt u zichzelf aanmelden? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.Online aanvraag Download aanvraagformulier
Heeft u meer informatie nodig, neem dan contact met ons op. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen

Wat is bewindvoering of beschermingsbewind?

De bewindvoerder beschermt de financiële zaken van zijn cliënt. Daarom heet bewindvoering ook wel beschermingsbewind. De bewindvoerder beheert alles dat met geld te maken heeft voor zijn cliënt.

Wie betaalt de bewindvoerder?

Indien mogelijk betaalt iemand de kosten voor de bewindvoerder zelf. Wanneer dit niet mogelijk is kan men een beroep doen op de bijzondere bijstand van de gemeente. Kompas Zuidlaren verzorgt deze aanvraag voor de klant.

Geen schulden, wel een bewindvoerder?

Om uiteenlopende redenen wordt bewindvoering aangevraagd. Het kan gaan om een situatie met schulden, maar dat is niet altijd zo. Ook mensen met een gezonde financiële positie kunnen bewindvoering aanvragen.

Beschermingsbewind en WSNP: wat is het verschil?

De bewindvoerder beschermingsbewind bewaakt het vermogen van de klant. De bewindvoerder WSNP heeft de taak om de boedel te beheren en te vereffenen tijdens een schuldsaneringtraject.

Voor wie is bewindvoering?

Bewindvoering kan aangevraagd worden voor iedereen vanaf 18 jaar. Aanmelden kan hier

Hoe meld ik een cliënt aan?

Heeft uw cliënt financiële steun nodig? Onze deskundigen hebben jarenlange ervaring met cliënten uit de zorg. Meld uw cliënt hier aan, we helpen graag verder.

Hoe lang duurt bewindvoering?

Bewindvoering is in principe voor onbepaalde tijd. Opheffen van het bewind gaat via de kantonrechter.