Inloopspreekuur

Inloopspreekuur – Grip op geldzaken

We organiseren inloopspreekuren die gratis toegankelijk zijn voor iedereen met financiële vragen. Wilt u meer overzicht in uw inkomsten en uitgaven? Heeft u moeite uw pgb-administratie op orde te houden? Of vindt u het lastig om al uw rekeningen op tijd te betalen? Al uw vragen zijn welkom. We hebben een inloopspreekuur bij ons op kantoor, maar ook inloopspreekuren op externe locaties in de regio. U bent tijdens deze inloopspreekuren Grip op geldzaken – in gesprek met een financieel zorgverlener van harte welkom. U kunt vrijblijvend in gesprek gaan met een van onze specialisten.   

Hoe werkt het?

Tijdens het gesprek met een van onze financieel zorgverleners, bespreken we uw vraag. Dit kan een eenvoudige vraag zijn, maar wellicht heeft u een complexer vraagstuk. Samen gaan we op zoek naar het beste antwoord op uw vraag. Misschien bent u daarmee al geholpen. Het kan ook zijn dat u meer hulp kunt gebruiken. Dan kijken we samen naar de beste oplossing. Ons doel is dat u (weer) grip op uw geldzaken krijgt.   

Moet ik iets meenemen?

In principe hoeft u niets mee te brengen. Maar heeft u een vraag omtrent een specifiek document, neemt u het document dan mee. Dan is de kans groter dat wij u gelijk verder kunnen helpen.   

Wanneer kan ik langskomen?

De inloopspreekuren vinden plaats op verschillende locaties en op verschillende tijden. In de tabel vindt u alle locaties waar inloopspreekuren gehouden worden. U bent van harte welkom!

Locaties inloopspreekuren


Kompas Zuidlaren
Locatie: Annerweg 32, 9471 KV Zuidlaren
Dag: iedere 3e donderdag van de maand
Tijd: van 15.00 tot 17.00 uur
Benodigdheden: Indien u vragen heeft omtrent een specifiek document, neemt u deze dan mee.

Bibliotheek Zuidlaren
Locatie: Middenstraat 1, 9471 GC Zuidlaren
Dag: iedere laatste dinsdag van de maand
Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur
Benodigdheden: Indien u vragen heeft omtrent een specifiek document, neemt u deze dan mee.

Veelgestelde vragen

Wat is bewindvoering of beschermingsbewind?

De bewindvoerder beschermt de financiële zaken van zijn cliënt. Daarom heet bewindvoering ook wel beschermingsbewind. De bewindvoerder beheert alles dat met geld te maken heeft voor zijn cliënt.

Geen schulden, wel een bewindvoerder?

Om uiteenlopende redenen wordt bewindvoering aangevraagd. Het kan gaan om een situatie met schulden, maar dat is niet altijd zo. Ook mensen met een gezonde financiële positie kunnen bewindvoering aanvragen.

Voor wie is inkomensbeheer?

Voor iedereen die wat extra hulp kan gebruiken bij de financiële zaken. Voor iedereen die verlangt naar financiële rust.

Waarom is PGB-administratie zo belangrijk?

Aan het persoonsgebonden budget (PGB) zijn plichten verbonden. U moet bijvoorbeeld de administratie goed bijhouden. Dit is ook in uw eigen belang: hiermee voorkomt u dat het budget te snel op is en u de zorgverlener uit de eigen portemonnee moet betalen.

Hoe kan ik mijn werknemer helpen?

Wie in een lastige financiële situatie zit, heeft deskundige hulp nodig. Onze deskundigen weten de best passende oplossing te vinden. Met de adviezen van Kompas Zuidlaren komt de werknemer in rustiger vaarwater: er ontstaat een stabiele financiële situatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.