Al vele jaren begeleiden wij Bernard bij zijn financiën. Collega Alie spreekt hem vaak en bij vragen of onzekerheid komt hij even langs op kantoor. Een kort moment van contact en bevestiging. Momenteel zijn het onzekere tijden als gevolg van de coronacrisis. Dit vergt van iedereen een hoop flexibiliteit en improvisatie, waardoor veel van onze dagelijkse structuren wegvallen. Vooral voor mensen die extra behoefte hebben aan duidelijkheid en structuur is dit niet altijd even makkelijk, zo vertelt Bernard ons.

“De maatregelen die genomen zijn door de regering veroorzaken wel stress, waardoor ik extra medicatie moet gebruiken.  Daarnaast kan ik nu niet naar mijn werk. Ik behoor tot de risicogroep. In de winkels moet ik pinnen. Met behulp van de kassabon hou ik in de gaten hoeveel geld er nog op mijn leefgeldrekening staat. Jullie leerden mij te budgetteren met behulp van contant geld, maar dat moet nu dus anders. Een leermoment voor mij, maar het went wel. Ondanks dat jullie aanpassingen hebben moeten doen, blijft het contact goed. Ik kon altijd met jullie bellen of mailen en dat is nu nog precies zo. Het geld wordt op tijd overgemaakt. Soms bracht ik zelf even de post naar kantoor, maar dat is nu wel lastig omdat het kantoor is gesloten.”  Alie heeft dit rustig met Bernard besproken en uitgelegd dat er om beurten iemand op kantoor aanwezig is. Samen hebben zij de afspraak gemaakt dat hij even mailt als hij wat wil komen brengen zodat Alie hem kan  opvangen, met inachtneming van de getroffen maatregelen.

Samen komen wij hier doorheen. Wij zijn blij om een beetje te kunnen en mogen bijdragen aan de structuur waar Bernard zo behoefte aan heeft. Door elkaar te helpen, mee te denken en een luisterend oor te bieden wanneer nodig. Bernard, pas goed op jezelf en tot gauw!