De start van het jubileumjaar vierden we met een feestelijke Kerstlunch. Maar liefst 35 klanten en 35 collega’s gingen met elkaar aan tafel. De Kerstlunch vormde de start van de campagne ‘Kompas Zuidlaren 35 jaar, een open boek: welzijn en welvaart in gesprek’.

 

Welvaart of welzijn?

Wat komt het eerst; welzijn of welvaart? Of kan het een, niet zonder het ander? We dromen allemaal van een gezond en onbezorgd leven. Maar, heb je daar zelf wel altijd invloed op? En, is een balans tussen beide wenselijk of noodzakelijk? Dat stond centraal tijdens de lunch en gaat Kompas ook het komende jaar verder uitzoeken. Marcel Kooi (directeur Kompas Zuidlaren): “Samen met bijna 50 collega’s zijn wij dagelijks bezig met welvaart. We ondersteunen onze klanten met hun financieel beheer. Maar volgens ons kan welvaart niet zonder welzijn.”

 

Start met Kerstlunch voor klanten

Met de Kerstlunch voor klanten luiden we het 35-jarig bestaan van Kompas Zuidlaren in. We zijn  één van de oudste bewindvoerderskantoren in Nederland, vertelt Marcel Kooi. Al dekt de term ‘bewindvoerder’ de lading van hun werk niet: “Wij zijn geen administrateur die boven op het geld gaat zitten en de mensen zeggen wat ze wel of niet mogen. Op zo’n machtsverhouding willen we absoluut niet zitten.”

 

Welvaart zit in meer dingen

Want getallen zeggen niet zoveel, weten we bij Kompas. Welvaart zit in veel meer dingen. Maar wat is welvaart eigenlijk? “Het is misschien wel het gevoel om binnen de mogelijkheden die je hebt, te kunnen kiezen wat je zelf graag wilt”, spreekt Marcel ‘zijn’ cliënten toe. Daarover gaan dan ook – naast andere persoonlijke onderwerpen – de gesprekken die op deze dag tussen mosterdsoep en vers gesneden brood door worden gevoerd.

 

35 lunches; misschien wel met Mark Rutte?

Daarom gaan in 2018 nog eens 35 collega’s lunchen met betrokkenen rondom de thema’s welzijn en welvaart. Denk aan een wereldreiziger, advocaat, onze relaties, politicus, maatschappelijk begeleider en vele anderen. “Ook Mark Rutte staat op onze wensenlijst, dus mocht iemand een connectie met hem hebben?”, aldus Marcel.

 

Preventief inzicht in welzijn en welvaart

Het resultaat van de campagne is een ‘open boek’ waarin alle lunchgesprekken zijn ondergebracht. Marcel vertelt, “Op die manier leren en profiteren niet alleen wij, maar ook andere geïnteresseerden van de ontmoetingen. Daarnaast krijgen we preventief meer inzicht in de verbinding, kansen en bedreigingen van welzijn en welvaart”.

 

Maandelijkse lunchmailing voor iedereen

Iedereen die geïnteresseerd is in de lunchgesprekken, kan zich inschrijven voor de gratis, maandelijkse lunchmailing via kompaszuidlaren.nl/35jaar, daar zijn nu ook al de lunchgesprekken van de Kerstlunch te lezen. “We roepen mensen ook op om de gespreksverslagen met elkaar te delen, zo brengen we welvaart en welzijn in de toekomst steeds iets dichter bij elkaar”, wenst Marcel.