Particulieren

Geen financiele zorgen meer

Klinkt dat als een opluchting? De experts van Kompas Zuidlaren helpen u graag verder. We maken uw financiële zaken op orde. Voor nu, omdat er acute problemen zijn. Of voor later, om lastige situaties alvast voor te zijn. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Bijvoorbeeld door ziekte, verslaving of onverwachte situaties. Maar wat de oorzaak ook is, het belangrijkst is de toekomst. Een toekomst waarin uw financiële zaken goed geregeld zijn. Daarvoor kunt u een beroep doen op onze bewindvoerders, inkomensbeheerders, mentoren en PGB-beheerders. We maken een plan op maat, zodat u samen met ons kan bouwen aan een gezonde financiële balans.

Artikelen

Bewindvoering

Wilt u dat iemand anders uw financiën beheert? Onze bewindvoerders zetten zich dagelijks in voor mensen in diverse situaties. Dankzij jarenlange ervaring weten we de oplossing te vinden die het beste bij u past.

Financiële coach

Kosten geldzaken u te veel tijd en energie? Onze specialisten zetten een gezonde financiële huishouding op. Uw inkomsten en uitgaven worden door de budgetcoach perfect beheerd. Een vrijwillige maatregel die u veel werk (en zorgen!) uit handen neemt.

PGB beheer

Ontvangt u een PGB? Dan bent u ook bekend met de ingewikkelde administratie ervan. Het is vaak een hele puzzel zijn om de complete administratie bij te houden. Onze PGB-deskundigen kunnen u deze zorg uit handen nemen.

Mentorschap

De mentor is uw stem in moeilijke tijden. De mentor behartigt uw belangen in niet-financiële zaken. Tijdens zorgtrajecten zet hij zich in voor uw persoonlijke wensen.

Familiebewind

Als familiebewindvoerder beheer je de financiële en administratieve zaken van iemand anders. Daar kunnen ingewikkelde vraagstukken bij horen. Ben je bewindvoerder voor een familielid? En heb je advies nodig? Kompas Zuidlaren biedt ondersteuning.

Veelgestelde vragen

Wat is bewindvoering of beschermingsbewind?

De bewindvoerder beschermt de financiële zaken van zijn cliënt. Daarom heet bewindvoering ook wel beschermingsbewind. De bewindvoerder beheert alles dat met geld te maken heeft voor zijn cliënt.

Wie betaalt de bewindvoerder?

Indien mogelijk betaalt iemand de kosten voor de bewindvoerder zelf. Wanneer dit niet mogelijk is kan men een beroep doen op de bijzondere bijstand van de gemeente. Kompas Zuidlaren verzorgt deze aanvraag voor de klant.

Voor wie is inkomensbeheer?

Voor iedereen die wat extra hulp kan gebruiken bij de financiële zaken. Voor iedereen die verlangt naar financiële rust.

Wie kan mentorschap aanvragen?

De betrokkene zelf. De partner en bloedverwanten tot en met de vierde graad. De voogd indien de betrokkene minderjarig is. Officier van Justitie, de instelling/woonvoorziening van de betrokkene, curator of bewindvoerder.