Loonbeslag en de gevolgen

Wat is loonbeslag?

Bij een loonbeslag van de werknemer wordt het salaris ingevorderd door een gerechtsdeurwaarder. Het kan gaan om het hele salaris, of een gedeelte ervan. De schuldeiser neemt hierover contact op met de werkgever. Als werkgever bent u verplicht om hieraan mee te werken. Als de werknemer een vonnis of dwangbevel niet nakomt, mag de deurwaarder beslag leggen op het salaris. Uw werknemer wordt hiervan op de hoogte gebracht. Voor u als werkgever komen er een aantal extra administratieve handelingen bij kijken.

 

De gevolgen

Uw werknemer ontvangt (tijdelijk) minder salaris. Er is een risico dat zijn financiële problemen hierdoor nog groter worden. Wilt u uw werknemer helpen bij het oplossen hiervan? Neem dan contact op met de deskundigen van Kompas Zuidlaren. Zij kunnen samen met uw werknemer een plan opstellen, zodat hij straks weer kan genieten van zijn welverdiende salaris.

Aanvragen financiële steun

Wilt u financiële steun aanvragen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.Online aanvraag Download aanvraagformulier
Heeft u meer informatie nodig, neem dan contact met ons op. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn werknemer helpen?

Wie in een lastige financiële situatie zit, heeft deskundige hulp nodig. Onze deskundigen weten de best passende oplossing te vinden. Met de adviezen van Kompas Zuidlaren komt de werknemer in rustiger vaarwater: er ontstaat een stabiele financiële situatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.