Zorgverleners

Partner in de zorg

Onze financiële dienstverlening sluit naadloos aan op de zorg. Heeft u een cliënt die financiële steun nodig heeft? Of bent u mantelzorger en zoekt u assistentie? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Onze medewerkers bezoeken de cliënten thuis, of in de zorginstelling waar ze verblijven. We hebben kennis van de mogelijkheden en knelpunten in het huidige zorgstelsel. Bovendien zijn al onze medewerkers opgeleid in zorgvuldige communicatie. Ze weten ook hoe ze moeten omgaan met personen die kampen met een verslaving of een psychische aandoening. Iedere cliënt wordt persoonlijk benaderd en krijgt een plan op maat.

Artikelen

Bewindvoering

Heeft uw cliënt moeite met de financiën? Via bewindvoering zijn alle financiële zaken in betrouwbare handen. Onze bewindvoerders houden het overzicht en beheren de financiën vakkundig. Het belang van uw cliënt staat daarbij altijd voorop.

Inkomensbeheer

Inkomensbeheer is iets anders dan bewindvoering. Inkomensbeheer is ‘lichter’. De rechter komt hier niet aan te pas en de cliënt houdt meer zelf de regie in handen. Inkomensbeheer is ook een goede optie als er nu nog geen problemen zijn, maar er wel risico’s kleven aan de financiële situatie van uw cliënt. Onze specialisten kunnen op het juiste moment een steuntje in de rug geven.

PGB Beheer

Als het gaat om PGB-geld is controle belangrijk. Klopt de besteding van het geld met de indicatie en het budget? Kunnen de uitgaves verantwoord worden aan het zorgkantoor en de belasting? Wie hier niet scherp op is, loopt risico’s. Stel dat het budget te snel opraakt, dan is er op een later moment geen geld meer over voor de benodigde zorg.

Mentorschap

Tijdens verpleging, behandeling en verzorging zijn mensen kwetsbaar. Een mentor is dan een enorme steun. Hij houdt het welzijn van de cliënt nauwlettend in de gaten. Persoonlijke wensen van de cliënt krijgen via de mentor een duidelijke stem. Het gaat hierbij uitsluitend om niet-financiële belangen en behoeften.

Veelgestelde vragen

Wat is bewindvoering of beschermingsbewind?

De bewindvoerder beschermt de financiële zaken van zijn cliënt. Daarom heet bewindvoering ook wel beschermingsbewind. De bewindvoerder beheert alles dat met geld te maken heeft voor zijn cliënt.

Wie betaalt de bewindvoerder?

Indien mogelijk betaalt iemand de kosten voor de bewindvoerder zelf. Wanneer dit niet mogelijk is kan men een beroep doen op de bijzondere bijstand van de gemeente. Kompas Zuidlaren verzorgt deze aanvraag voor de klant.

Hoe meld ik een cliënt aan?

Heeft uw cliënt financiële steun nodig? Onze deskundigen hebben jarenlange ervaring met cliënten uit de zorg. Meld uw cliënt hier aan, we helpen graag verder.

Voor wie is inkomensbeheer?

Voor iedereen die wat extra hulp kan gebruiken bij de financiële zaken. Voor iedereen die verlangt naar financiële rust.