PGB beheer

Als het gaat om PGB-geld is controle belangrijk. Klopt de besteding van het geld met de indicatie en het budget? Kunnen de uitgaves verantwoord worden aan het zorgkantoor en de belasting? Wie hier niet scherp op is, loopt risico’s. Stel dat het budget te snel opraakt, dan is er op een later moment geen geld meer over voor de benodigde zorg.

 

Werkwijze PGB

Aan een PGB zijn plichten verbonden. De gehele administratie van het PGB-geld moet compleet en inzichtelijk zijn. Veel mensen ervaren dat als een ingewikkeld karwei. Heeft uw cliënt ook moeite met deze administratie? Onze PGB-deskundigen hebben jarenlange ervaring. Zij kunnen op deskundige wijze de PGB-administratie overnemen, zodat uw cliënt snel ontlast wordt. En uit de financiële problemen blijft.

 

Taken van de PGB-beheerder:

  • Ontvangen van alle PGB-correspondentie
  • Afspraken met de zorgverlener vastleggen in een zorgovereenkomst
  • Beoordelen of de afspraken met de zorgverlener passen bij de indicatie en het PGB
  • Verantwoording afleggen aan het zorgkantoor over de besteding van het PGB-geld
  • Opstellen budgetoverzichten

De cliënt blijft zelf verantwoordelijk voor de keuze van zorgverleners en wijze van behandeling. Ook moet de cliënt zelf tijdig indicaties aanvragen.

Aanvragen

Wilt u een cliënt aanmelden? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.Online aanvraag Download aanvraagformulier
Heeft u meer informatie nodig, neem dan contact met ons op. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen

Waarom is PGB-administratie zo belangrijk?

Aan het persoonsgebonden budget (PGB) zijn plichten verbonden. U moet bijvoorbeeld de administratie goed bijhouden. Dit is ook in uw eigen belang: hiermee voorkomt u dat het budget te snel op is en u de zorgverlener uit de eigen portemonnee moet betalen.

Wat houdt PGB-hulp van Kompas Zuidlaren in?

Onze experts houden de administratie nauwkeurig bij. Ze verzorgen onder meer de opgave aan de Belastingdienst en controleren de besteding van het budget. De gehele PGB-administratie wordt compleet en inzichtelijk.