Datum: 13 nov. 2015

Wanneer iemand in de handbereik is van die ene knop. De knop die je eindelijk hebt gevonden wat je eindelijk kunt omzetten! De omzetten van de knop betekent dat er werk is aan de winkel! De weg die je dan begint te lopen is nog onzeker, onduidelijk , welke richting ga je op ? Welke richting wil je ? Wie zullen er bij je aanwezig blijven ? Of wie je graag erbij wil hebben? Wat is je uit eindelijk doel als je een richting hebt gekozen? Welke stappen ga je nemen om er dit keer voor te zorgen dat het niet verkeerd zal aflopen? Hoe zorg je ervoor dat de knop niet terug schakelt ? Als het soms blijft haken, en dat je even niet meer weet wat je moet doen, welke stap ga je nemen om er niet in te blijven hangen? Op zulke momenten zou je kunnen stil staan in dat moment? Opschrijven en kijken wat het maakt dat het even niet lukt? Hierin is het belangrijk dat je ook even  tussen uit gaat of kunt gaan, even stukje wandelen of avondje bioscoop, rust weekend houden ? De allerbelangrijkste waar je op moet letten, tenminste dat vind ik. Wanneer je de knop hebt omgezet dan hoeft het niet allemaal ook meteen perfect te gaan..

eerst trots op jezelf omdat je eindelijk de knop hebt kunnen omzetten!! Stel niet te hoge eisen aan je zelf.. Dat maakt je nog alerter dan je al bent!! Wanneer je de vertrouwen in je zelf vind dan zal de rest makkelijker gaan.. Want je hebt een basis.. Het vertrouwen dat het dit keer goed komt!!! En in deze weg zul je ook merken dat je sneller je grenzen kunt aangeven .. Dat mensen je zullen respecteren om hoe je bezig bent.. Je accepteren zoals jij bent!! En wie weet hoor je af en toe iemand tegen je zeggen hoe trots ze op je zijn.. Dat kan je enorm goed doen omdat je dan ook zult merken dat je eindelijk serieus word genomen en dat er naar jou geluisterd word!! Alles in het leven heeft zijn voor en na delen !! Echt Alles!! De natuur, de wereld, de mens, de dieren, de maatschappij, alles wat aanwezig is om je heen!! Een hond of kat kan heel leuk zijn, je maatje, je steun — dit is de voordeel — maar je moet ook altijd in je achterhoofd houden dat er ooit een afscheid zal komen, want een hond heeft een andere cyclusduur dan een mens– dit is de nadeel– een boom kan jaren, eeuwen blijven, maar een mens niet.. Of dieren.. Bekijk het zo!!! Probeer te kunnen genieten van je bestaan hier op aarde!! Wanneer je de knop kunt omzetten dan zul je ook steeds meer merken dat je zult en gaat genieten!!! Zolang je de knop nog niet hebt kunnen vinden om het om te zetten dan is het heel moeilijk om te geloven dat het ook echt anders kan !!

Laat je niet leiden door anderen, luister naar de adviezen, feedback, denk er over na of je  iets met de advies kunt en doe er dan ook echt wat mee!! Alleen jij kan jezelf helpen en laten helpen..

Luister naar je innerlijke IK, naar je HART.. Daar kun je het meeste op vertrouwen!! Geloof me dat dit ook echt zo is!! Alles hier boven  schrijf en spreek ik uit eigen ervaring.. Ik hoop dat anderen hier wat inspiratie uit kunnen halen..

Geef niet op!! Iedereen is het waard!!

Zehra C