Beschermingsbewind

Beschermingsbewind nodig voor jezelf of een naaste? Bij Kompas Zuidlaren kun jij terecht voor al je vragen rondom dit onderwerp. Onze specialisten staan altijd voor jou klaar en steunen jou bij de financiële zaken door middel van beschermingsbewind.

Wat is beschermingsbewind?

Wat is beschermingsbewind? Beschermingsbewind is een beschermingsmaatregel op het gebied van de financiën om de kwetsbaarheid van betrokkene te verminderen. Door een persoonlijke situatie, zoals een fysieke of mentale beperking, kan het beheren van de financiën erg lastig tot zelfs een onmogelijke opgave worden. Dankzij beschermingsbewind wordt het beheer overgenomen door een bewindvoerder en worden de geldzaken beschermd.

Dankzij deze manier komt er weer grip op jouw situatie, ontstaat er overzicht en komt er balans in de financiële huishouding. Dit gebeurt samen met een bewindvoerder. Van tevoren worden er samen afspraken gemaakt en wordt er een plan opgesteld. Zo weet iedereen wat het plan van aanpak is.

Deze vorm van bewindvoering houdt zich dus bezig met de financiële zaken in het dagelijkse leven. Heb jij steun nodig bij andere persoonlijke situaties, bijvoorbeeld bij het maken van beslissingen? Dan vind je bij Kompas ook andere diensten die jou verder kunnen helpen, zoals budgetbeheer voor financiën of mentorschap voor hulp bij zorg. 

“Wanneer iemand eindelijk weer een weekend weg kan.
Of de schulden zijn afgelost en iemand kan weer financieel op eigen benen staan. Dat geeft zo’n goed gevoel…”

Bewindvoerder Kompas Zuidlaren

Vrijwillig vanuit eigen initiatief beschermingsbewind aanvragen?

Het aanvragen van beschermingsbewind kan vrijwillig vanuit eigen initiatief, echter bepaalt de rechter altijd het vonnis. Beschermingsbewind kan in verschillende situaties worden ingezet. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor mensen die in een zorginstelling wonen, voor mensen die vermogend zijn maar bijvoorbeeld weten dat dementie kan optreden in de toekomst, als er regie nodig is in speciale situaties of voor mensen met schulden.

Voor iedere situatie is er geschikte steun te vinden voor de financiële huishouding, waarbij er overzichtelijk gemaakt wordt wat de in- en uitkomsten zijn. De bewindvoerder helpt hierbij en bewaart zo samen met jou de rust.

Wil jij weten wat beschermingsbewind voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met ons. Ook voor het aanvragen van bewindvoering kun je bij ons terecht. Wacht niet langer met je financiële zorgen of vragen en ga samen met ons voor een toekomst met rust en overzicht.

Vrijwillig vanuit eigen initiatief bewindvoering aanvragen

Beschermingsbewind: Kompas Zuidlaren staat voor jou klaar

Beschermingsbewind is mogelijk indien jij geen goede beslissing kan nemen over je eigen financiën. Het is van belang om hier tijdig hulp bij te zoeken. Op deze manier worden alle geldzaken beschermd.

Een persoonlijke aanpak met oog voor ieder individu vinden wij erg belangrijk bij Kompas Zuidlaren. Iedere situatie is verschillend en daarom verdient iedereen een persoonlijke aanpak. Zo komen wij samen altijd tot het beste resultaat.

Wil jij meer weten over dit onderwerp of heb jij advies nodig? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met jou mee over jouw situatie, en maken samen een aansluitend plan voor beschermingsbewind.

“Op het moment dat ik dat zelf niet meer kan, neemt Kompas Zuidlaren de financiële zaakafhandeling van mij over. Dat duurt hopelijk nog een hele tijd, maar bij kennissen zag ik wat er kan gebeuren wanneer je dat vooraf niet goed hebt geregeld.”

Cliënt Kompas Zuidlaren

Beschermingsbewind aanvragen als financiële zorgverlening

Wil jij beschermingsbewind aanvragen voor jezelf of voor je naaste? Dan kan Kompas Zuidlaren jou helpen. Het is voor ons van groot belang dat de samenwerking goed verloopt. Daarom is het ook belangrijk om als naaste nauw betrokken te zijn bij het maken van afspraken.

Bij Kompas Zuidlaren is dit mogelijk. Wij nemen de tijd om de situatie samen te bespreken en om de gewenste afspraken te maken. Wat er ook speelt, de bewindvoerders van Kompas Zuidlaren zorgen voor financiële zorgverlening en hebben kennis van alle regelingen. Zo komen we samen altijd tot het beste resultaat.

Neem voor meer informatie geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen jou graag bij al jouw vragen of bij de aanvraag voor beschermingsbewind.

Een persoonlijke aanpak

Bij Kompas Zuidlaren kies je voor persoonlijke en betrouwbare samenwerkingen. Na de aanvraag voor beschermingsbewindvoering gaan we altijd eerst samen het gesprek aan. Zo komen we achter de motivatie en kunnen we jouw zorgen en vragen in kaart brengen. 

Aan de hand van dit gesprek stellen wij een plan op. Ook wordt dit doorgestuurd naar de kantonrechter. De rechter geeft het uiteindelijke akkoord voor de aanvraag voor bewindvoering. Is de rechter akkoord, dan wijst hij of zij een bewindvoerder aan van Kompas Zuidlaren.

Wij vinden het belangrijk dat jij geen zorgen of vragen hebt over jouw financiën. Daarom staan wij voor je klaar. We ondersteunen bij het beheren van jouw financiële zaken en doen dit op een persoonlijke manier. Samen werken we aan financiële stabiliteit.

Persoonlijke aanpak

Contact over beschermingsbewind: bij een kopje koffie of via de mail

Kan beschermingsbewind iets voor jou zijn of voor iemand uit jouw omgeving? Misschien kunnen wij daarin adviseren of ondersteunen. Bel (050 409 91 91) of mail (info@kompaszuidlaren.nl) ons, dan hebben we het er over.

Andere diensten die we bieden

Bewindvoering

Bewindvoering en in het bijzonder beschermingsbewind is een beschermingsmaatregel die uitgesproken moet worden door de rechter. Kompas Zuidlaren kan dit voor jou uitvoeren indien jij ons graag wil als bewindvoerder.

Budgetbeheer

Om bewindvoering te voorkomen hebben wij vrijwillig budgetbeheer. Hierbij zal onze budgetconsulent de financiën volledig regelen. Indien wenselijk zullen wij samen met jou proberen dit langzaam weer door jou te laten doen.

Budgetcoach

Een budgetcoach is een coach vanuit Kompas Zuidlaren die jou ondersteunt bij het regelen van jouw financiën. Hierbij voer jij alles nog wel zelf uit maar wordt je wel geholpen waar je maar wilt.

Budgetoverzicht

Wil je overzicht in de financiën? Download en vul ons budgetoverzicht in en je brengt alles snel en eenvoudig in kaart. Wil je eenmalig hulp bij het invullen en de uitkomsten daarvan? Geen probleem wij helpen je ermee.

PGB beheer

Het goed beheren van PGB is belangrijk om ervoor te zorgen dat jij of de persoon voor wie jij het beheert alles krijgt waar hij of zij recht op heeft. Dit kan veel tijd en energie in beslag nemen. Kompas Zuidlaren neemt deze zorgen jou graag uit handen.

Mentorschap

Wanneer je hulp nodig hebt bij het maken van belangrijke keuzes bij zaken zoals zorgverlening en de zorg dan kan mentorschap jou daarbij ondersteunen.

Levenstestament

Het levenstestament stelt jou in staat om de regie over jouw leven te behouden. Je kan iemand volmachtigen zodat hij of zij de belangrijke zaken in jouw leven regelt wanneer jij dit graag wilt, bijvoorbeeld bij afnemende gezondheid en ouderdom.

Curatele

Wanneer alleen bewindvoering of mentorschap niet als voldoende wordt gezien dan kan iemand onder curatele worden gesteld. Als curator moet je alle beslissingen maken over alle belangrijke zaken in iemands leven.