Budgetcoach

Tijdelijk ondersteuning nodig om de financiën weer op een rijtje te krijgen? Een budgetcoach helpt jou met het op orde brengen. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op!

Wat doet een budgetcoach?

Een budgetcoach zal zich, na een eerste kennismaking, verdiepen in jouw inkomsten- en uitgavenpatroon. Daarbij zal hij of zij vragen stellen als: wat vind jij belangrijk in je leven, waar wil je je geld in ieder geval aan besteden en waar kun je op besparen? Wat zijn de dingen die je lastig vindt in het regelen van financiën, waarmee zou je geholpen zijn?

De budgetcoach geeft je op basis van jouw verhaal en wensen nauwkeurig advies en handige tips. Hier zit geen verplichtend karakter aan: jij blijft zelf de keuzevrijheid houden in wat je met deze adviezen doet.

Heb je tussendoor vragen over je financiën? Dan kun je uiteraard ook terecht bij jouw budgetcoach. Hij / zij is jouw vaste aanspreekpunt op het gebied van persoonlijke financiën. Samen werken jullie toe naar een stabiele financiële basis, zonder geldzorgen.

 

“Ik vind het super bij Kompas Zuidlaren. Ik kon niet goed met rekeningen omgaan, ik zag het al een tijdje de verkeerde kant op gaan. Nu ik een tijdje een budgetcoach heb, lukt me dat beter. Ik ben zelfs aan het sparen!”

Cliënt Kompas Zuidlaren

Wat zijn de voordelen van budgetcoaching?

Overweeg je om budgetcoaching in te schakelen maar twijfel je nog? Wij hebben voor jou een kort overzicht gemaakt met de voordelen:

  • alle jouw inkomsten en uitgaven in één overzicht;
  • voorkomen van (grotere) financiële problemen;
  • krijg persoonlijke begeleiding met jouw financiën aan de hand van advies en praktische tips;
  • meer kennis over de manier waarop je jouw financiële huishouding kunt beheren;
  • een vast persoonlijk aanspreekpunt bij vragen over financiën;
  • een budgetcoach die volledig thuis is in alle mogelijkheden wat betreft financiën, belastingen en financiële regelingen van de overheid;
  • geen slapeloze nachten door mogelijke geldproblemen en zorgen.

In sommige situaties zijn er andere vormen van (financiële) ondersteuning die jou of iemand in je omgeving kunnen helpen. Onderaan deze pagina vind je de andere diensten die wij aanbieden.

“Mijn budgetcoach heeft in het begin samen met mij orde op zaken gesteld. Dat ik niet alleen door die hele berg rekeningen en regelingen hoef, dat lucht al zó op…”

Cliënt Kompas Zuidlaren

Een budget coach staat naast je en helpt jou

Je financiële situatie op tafel leggen en delen met een budget coach, dat kan best even kwetsbaar voelen. Maar tegelijkertijd werken jullie er samen naartoe om meer overzicht te creëren en jouw financiële zorgen te verminderen.

Een situatie met overzicht creëren wij sámen met jou. Bij ons sta je tijdens deze samenwerking dan ook volledig op een gelijk niveau met jouw budgetcoach. Wij vinden het belangrijk dat iedereen vooral zichzelf kan zijn en wij heten daarom iedereen welkom en we laten jou in jouw waarde.

Om ervoor te zorgen dat onze samenwerking succesvol wordt, vragen wij uiteraard wel een actieve rol van jou. Daarmee bedoelen we proactief werken aan de gestelde doelen en afspraken nakomen.

Een budgetcoach staat naast je en helpt jou

“Mijn budgetcoach reageert altijd heel snel. Meestal dezelfde dag al. Fijn is dat, want als het om geld gaat is het toch wel vaak spoed…”

Cliënt Kompas Zuidlaren

Wat kost een budgetcoach?

Aan de inzet van een budgetcoach zijn kosten verbonden, deze kosten komen voor jouw eigen rekening. Maar: de coach zal zich inzetten om jou financieel zodanig te begeleiden dat deze kosten passen binnen een gezonde financiële huishouding. Je vindt hier een overzicht van de kosten voor onze diensten.

Omdat budgetcoaching bij ons altijd maatwerk is kunnen wij hier geen exact prijs neerzetten. Neem gerust contact met ons op om een op maat gemaakt traject aan te vragen. Uiteraard bespreken wij van tevoren duidelijk wat de kosten zullen zijn en hoe de budgetcoaching kosten zijn opgebouwd.

Iemand aandragen voor budgetcoaching

Misschien is er iemand in jouw naaste omgeving waarvan je denkt: ‘voor hem of haar zou budgetcoaching een uitkomst zijn, zodat grotere problemen op financieel vlak voorkomen kunnen worden’. Dat kan zijn omdat diegene fysieke of psychische beperkingen heeft of omdat de financiën om een andere reden maar niet goed op de rit komen. Wat de reden ook is: iedereen is bij ons welkom.

Ben je die betrokken hulpverlener, werkgever, die vriend of dat familielid die een ander ziet worstelen? Neem vrijblijvend contact met ons op dan bespreken wij wat we daarin kunnen betekenen.

Iemand aandragen voor budgetcoaching

“Mijn budgetcoach denkt echt met mij mee, dat geeft mij richting in wat ik kan doen.”

Cliënt Kompas Zuidlaren

Tips: wat te doen wanneer je bij iemand financiële problemen vermoedt?

Maakt iemand de post niet meer open? Stopt iemand de enveloppen ongeopend weg? Vraag er eens naar. Het kan iemand afhouden van verder afglijden.

Denk bij een ontkenning op die vraag niet direct dat er niets aan de hand is. Er is veel schaamte rondom het onderwerp ‘schulden’ of ‘de financiën niet op orde hebben’. Vraag respectvol door, vaak is iemand opgelucht dat hij of zij er eindelijk eens met een ander over kan praten en dat hoeft niet direct een budgetcoach te zijn.

Een paar boetes of openstaande betalingen beginnen vaak klein maar kunnen snel een groot probleem worden. De kosten verveelvoudigen zich snel door extra boetes en deurwaarder kosten. Naarmate het probleem groter wordt, wordt de drempel om hulp te vragen vaak alleen maar hoger.

Wacht bij twijfel dus niet te lang om het ter sprake te brengen en / of met onze budgetcoach contact op te nemen.

Neem laagdrempelig contact op via de mail of bij een kop koffie

Heb je het gevoel dat jij of iemand in jouw omgeving iets kan hebben aan een budgetcoach? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Ook wanneer je gewoon benieuwd bent naar de mogelijkheden. Voel je welkom om ons te bellen (050 409 91 90) of te mailen (info@kompaszuidlaren.nl).

 

“Ondanks dat het natuurlijk een serieuze zaak is, lachen mijn budgetcoach en ik ook best wat af. Er is ruimte voor humor, dat vind ik belangrijk.”

Cliënt Kompas Zuidlaren

Budgetcoach of mogelijk een andere dienst die beter bij de situatie past

Budgetbeheer

Wanneer je iets meer begeleiding nodig hebt dan alleen een budgetcoach, dan kun je overwegen om budgetbeheer aan te vragen bij Kompas Zuidlaren. De budgetconsulent die je dan krijgt toegewezen, stelt met jou een budgetplan op en neemt meer financiële taken van jou over dan een budgetcoach.

Alleen een budgetoverzicht

Om voor meer overzicht te zorgen heb je bij ons ook een budgetoverzicht dat je kan downloaden. Dit is een document waarin je alle inkomsten en uitgaven kan zetten. Zo kan jij weer voor een duidelijk financieel overzicht zorgen. Wil je er graag wat hulp bij? Wij helpen je er graag eenmalig mee!

Bewindvoering

In sommige situaties is een budgetcoach niet meer haalbaar als oplossing. Wanneer de rechter besluit dat bewindvoering noodzakelijk is bijvoorbeeld. Bij Kompas Zuidlaren hebben wij veel verschillende bewindvoerders met vele jaren aan ervaring. Lees hierover meer op de bewindvoering pagina.

PGB beheer

Het PGB beheer kan veel meer tijd in beslag nemen dan je lief is. Daarnaast is het ook een zeer zorgvuldige taak want je wilt geen belangrijke informatie vergeten. Onze pgb beheerders nemen deze zorgen graag van jou over. Dan kan jij genieten van een vrije middag.

Mentorschap

Naast financiële ondersteuning bieden wij ook persoonlijke begeleiding aan in de vorm van mentorschap. Wij hebben hiervoor een groep van ervaren mentoren op kantoor. Hun volledige focus ligt op het makkelijker maken van moeilijke problemen en keuzes in jouw leven.

Volmacht

Wanneer je zelf belangrijke zaken niet meer kan of wilt afhandelen dan kan Kompas Zuidlaren worden aangesteld als gevolmachtigde. Met een volmacht stel je één of meerdere personen in staat om deze zaken voor jou af te handelen.

Levenstestament

Een levenstestament kan je opstellen om er zeker van te zijn dat jouw zaken goed geregeld worden op het moment dat je zelf dit niet meer kan regelen. Kompas Zuidlaren is een professionele en zorgzame partij die jou daarbij kan ondersteunen.

Curatele

In bepaalde situaties is alleen mentorschap of bewindvoering niet meer voldoende. De rechter kan dan bepalen dat curatele noodzakelijk is. Kompas Zuidlaren kan in dat geval jouw zaken voor jou oppakken en het met veel zorg en professionaliteit uitvoeren.