Familie als bewindvoerder

Als familiebewindvoerder beheert u de financiële en administratieve zaken van iemand anders. Daar kunnen ingewikkelde vraagstukken bij horen. Bent u bewindvoerder voor een familielid? En heeft u advies nodig? Kompas Zuidlaren biedt ondersteuning.

Familie als bewindvoerder is vaak de eerste optie waar de rechter naar kijkt bij het aanstellen van een bewindvoerder. Als familiebewindvoerder beheer je de financiële en administratieve zaken van iemand anders. Daar kunnen ingewikkelde vraagstukken bij horen.

Ben je bewindvoerder voor een familielid en wil je graag advies krijgen? Familie die als bewindvoerder opereert kan ondersteuning krijgen van Kompas Zuidlaren. Neem gerust gratis en vrijblijvend contact met ons op!

Wat houdt bewindvoerder voor een familielid in?

De kantonrechter doet uitspraak over een onderbewindstelling. De rechter geeft in bepaalde gevallen de voorkeur aan een familielid als bewindvoerder. Heb je de taak van bewindvoerder over het vermogen van een familielid (familiebewindvoering) op je genomen? Dan is het belangrijk dat je de bewindvoering met structuur en overzicht uitvoert.

Het begint bij het in kaart brengen van de financiën en de administratie. Dat is meestal een flinke kluif. De financiële situatie vervolgens stabiel houden, vraagt veel tijd en geduld. Als familiebewindvoerder is het noodzakelijk dat je jezelf verdiept in uitkeringen, belastingen, toeslagen, de jaarlijkse rekening en verantwoording aan de rechtbank en dergelijke.

Dit kan een hele kluif zijn. Daarom helpen wij jou graag op weg en kunnen wij advies en begeleiding bieden waar gewenst.

Advies voor familie als bewindvoerder

Als familiebewindvoerder is het constant zoeken naar de juiste informatie. Bijvoorbeeld door wetgeving die verandert. De professionele bewindvoerders van Kompas Zuidlaren helpen jou graag verder. Wij hebben de meest actuele informatie in huis. Bovendien kunnen we jou de weg wijzen in de wereld van regels en wetten.

Familie als bewindvoerder is een taak die niet onderschat moet worden. Heb je het gevoel dat het teveel tijd inneemt of dat je de grip op de taken verliest. Schroom dan niet om ons in te schakelen voor gratis advies en begeleiding of het overnemen van de bewindvoering.

 

Andere diensten die we bieden

Bewindvoering

Bewindvoering en in het bijzonder beschermingsbewind is een beschermingsmaatregel die uitgesproken moet worden door de rechter. Kompas Zuidlaren kan dit voor jou uitvoeren indien jij ons graag wil als bewindvoerder.

Budgetbeheer

Om bewindvoering te voorkomen hebben wij vrijwillig budgetbeheer. Hierbij zal onze budgetconsulent de financiën volledig regelen. Indien wenselijk zullen wij samen met jou proberen dit langzaam weer door jou te laten doen.

Budgetcoach

Een budgetcoach is een coach vanuit Kompas Zuidlaren die jou ondersteunt bij het regelen van jouw financiën. Hierbij voer jij alles nog wel zelf uit maar wordt je wel geholpen waar je maar wilt.

Budgetoverzicht

Wil je overzicht in de financiën? Download en vul ons budgetoverzicht in en je brengt alles snel en eenvoudig in kaart. Wil je eenmalig hulp bij het invullen en de uitkomsten daarvan? Geen probleem wij helpen je ermee.

PGB beheer

Het goed beheren van PGB is belangrijk om ervoor te zorgen dat jij of de persoon voor wie jij het beheert alles krijgt waar hij of zij recht op heeft. Dit kan veel tijd en energie in beslag nemen. Kompas Zuidlaren neemt deze zorgen jou graag uit handen.

Mentorschap

Wanneer je hulp nodig hebt bij het maken van belangrijke keuzes bij zaken zoals zorgverlening en de zorg dan kan mentorschap jou daarbij ondersteunen.

Levenstestament

Het levenstestament stelt jou in staat om de regie over jouw leven te behouden. Je kan iemand volmachtigen zodat hij of zij de belangrijke zaken in jouw leven regelt wanneer jij dit graag wilt, bijvoorbeeld bij afnemende gezondheid en ouderdom.

Curatele

Wanneer alleen bewindvoering of mentorschap niet als voldoende wordt gezien dan kan iemand onder curatele worden gesteld. Als curator moet je alle beslissingen maken over alle belangrijke zaken in iemands leven.