Bewindvoerder Assen

Bewindvoerder in Assen en omgeving nodig? Kompas staat voor je klaar. Professionele en persoonlijke ondersteuning bij jouw financiële situatie. Laat je gegevens achter en wij nemen binnenkort contact met je op over een bewindvoerder in Assen.

Bewindvoerder Assen: ondersteuning dichtbij huis

Zoek je een bewindvoerder in Assen? Wij bespreken binnen enkele dagen vrijblijvend met jou alles rondom bewindvoering via Kompas. Elke financiële situatie is uniek en vraagt daarom maatwerk. Daar houden wij rekening mee. Met een persoonlijke werkwijze ondersteunen wij je op financieel gebied.

Ons kantoor bevindt zich dicht bij jou thuis. In nog geen 20 minuten rijd je met de auto naar ons via de A28. Ook met het OV bereik je ons snel. Vanaf station Assen rijdt de bus in 30 minuten naar onze locatie.

Wil je ook ondersteuning dicht bij huis? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je binnen enkele dagen en plannen een vrijblijvende kennismaking bij jou thuis, of op ons kantoor, en bespreken alles over een bewindvoerder in Assen.

bewindvoerder in Assen: ondersteuning dichtbij huis

Wat is bewindvoering?

Bewindvoering is een wettelijke beschermingsmaatregel voor iedereen die moeite heeft met het zelfstandig beheren van financiën. Onze bewindvoerders in Assen zijn gespecialiseerd in het bieden van ondersteuning om jouw financiële stabiliteit te herstellen en te behouden. We werken samen met jou om een duidelijk overzicht en plan op te stellen.

Bewindvoering aanvragen gaat altijd via de rechtbank. De kantonrechter bepaalt of deze maatregel wordt toegekend. De noodzaak van de situatie wordt in zijn uitspraak meegenomen. Alleen als het écht nodig is, wordt er gekozen voor bewindvoering.

Werkwijze voor bewindvoering in Assen

Bewindvoering in Assen is bij Kompas persoonlijk en professioneel. We beginnen met een vrijblijvend intakegesprek om jouw situatie goed te begrijpen. Vervolgens stellen we een op maat gemaakt actieplan op. Dit plan wordt zorgvuldig met jou overlegd om te zorgen dat het volledig aan je behoeften voldoet

Contact

Direct contact met ons opnemen? Vul het formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk!

“Eigenlijk wil je je sores niet aan een ander overdragen. En het is best een stap: je geld uit handen geven. Nu zie ik in dat het echt goed is geweest. Na drie jaar ben ik helemaal schuldenvrij. Door Kompas Zuidlaren heb ik nu meer inzicht gekregen in wat wel en niet kan.”
Cliënt Kompas Zuidlaren

Bewindvoerder in Assen nodig? Dit zijn de kosten

De kosten voor een bewindvoerder in Assen zijn landelijk bepaald. Dit zorgt voor volledige transparantie voor iedereen. Wij zorgen ervoor dat alle kosten van tevoren helder zijn. Zo sta je nooit voor verrassingen. In het schema hieronder zie je de kosten voor dit jaar. Wil je meer weten? Bekijk dan onze tarieven pagina.

Professionele bewindvoering voor 1 persoon Maandelijks tarief Jaarlijks tarief Eenmalig
Standaard* € 133,10 € 1.597,20 -
Met problematische schulden € 172,12 € 2.065,47 -
Aanvangswerkzaamheden - - € 751,41
Aanvangswerkzaamheden als er al budgetbeheer plaats vindt - - € 562,65
Professionele bewindvoering voor 2-persoons huishouden Maandelijks tarief Jaarlijks tarief Eenmalig
Standaard* € 159,52 € 1.914,22 -
Standaard + problematische schulden € 183,11 € 2.197,36 -
Problematische schulden + problematische schulden € 206,51 € 2.478,08 -
Aanvangswerkzaamheden - - € 901,45
Aanvangswerkzaamheden als er al budgetbeheer plaats vindt - - € 673,97
*Let op: Er zijn veel situaties waarin de kosten kunnen afwijken van de standaard. Kijk in ons tarievenbestand om alle tarieven in verschillende situaties te bekijken.

De kosten van bewindvoering worden meestal volledig zelf betaald. Toch zijn er ook omstandigheden waarbij de gemeente gedeeltelijk de kosten vergoed. Dit doen ze door uitbetaling van bijzondere bijstand. Indien jij hiervoor in aanmerking komt, dan zullen wij bij de aanvraag van de bewindvoering deze bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente. Of er recht is op de bijzondere bijstand hangt af van de regels van de gemeente waar je woont. Deze regels kunnen verschillend zijn bij verschillende gemeentes.

“Wanneer we afspraken maken met de cliënt, is het prettig wanneer daar iemand uit de omgeving bij is. Een hulpverlener, familielid of werkgever. Dan kunnen we die afspraken goed op elkaar afstemmen.”
Budgetconsulent Kompas Zuidlaren

Professionele begeleiding of ondersteuning op financieel gebied

Naast het volledig in beheer krijgen van je financiën bieden wij ook andere ondersteuning aan om zelf weer grip en overzicht te krijgen. Zo kan budgetbeheer voor jou ook een geschikte vorm van financiële hulp zijn.

Afhankelijk van jouw behoeften en situatie kijken we welke vorm het beste bij je past. Ons doel hierin is om altijd samen met jou te gaan voor het verbeteren en stabiliseren van je situatie.

Twijfel je wat voor jou de beste optie is? Laat dan je gegevens achter of bel ons. We plannen een afspraak met je in om te bepalen wat voor jou een geschikte oplossing is.

Professionele begeleiding voor bewindvoering in Assen

Kennismaken met een bewindvoerder rondom Assen 

Wil je meer weten over een bewindvoerder rondom Assen of een afspraak maken voor een persoonlijke kennismaking? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier en maak binnenkort vrijblijvend kennis met een bewindvoerder in Assen.

Contact

Direct contact met ons opnemen? Vul het formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk!

Bewindvoering of juist een alternatief?

Bewindvoering kan helpen bij het op orde te brengen en houden van je financiën. Wij begrijpen dat dit een zware maatregel is. Daarom zoeken we ook met jou naar mogelijke alternatieven.

Bij Kompas Zuidlaren bieden wij ook de volgende diensten:

Budgetbeheer

Budgetbeheer kan ook een oplossing zijn wanneer je je financiën niet goed in de hand kunt houden, maar wanneer er nog geen bewindvoering verplicht is gesteld. Een budgetbeheerder krijgt dan zeggenschap over jouw financiën. Waarbij je overigens wel zoveel mogelijk zelf de regie houdt.

Budgetcoach

Een budgetcoach helpt je met het ordenen en (weer) inzichtelijk maken van de financiën. In tegenstelling tot een budgetbeheerder is een coach alleen ter ondersteuning en beheer jij zelf nog de financiën.

Alleen een budgetoverzicht

Wil je zelf een overzicht maken van je inkomsten en uitgaven? Wij hebben op onze website een compleet en eenvoudig budgetoverzicht geplaatst dat je daarvoor kunt gebruiken. Zo creëer je voor jezelf meer overzicht over je financiële situatie.

PGB beheer

Het beheer van een persoonsgebonden budget (PGB) moet zorgvuldig gebeuren, maar is doorgaans ook erg complex. Het PGB beheer team van Kompas Zuidlaren kan deze tijdrovende en soms stressvolle klus van je overnemen.

Mentorschap

Bewindvoering en mentorschap worden vaak samen benoemd. Dit komt doordat deze diensten elkaar goed aanvullen. Bij mentorschap krijg je namelijk persoonlijke ondersteuning bij belangrijke levensbeslissingen. Deze dienst zet zich volledig voor jou persoonlijk in.

Volmacht

Is het niet meer wenselijk in jouw situatie om bepaalde belangrijke zaken zelf af te handelen? Door een volmacht te geven kan je één of meerdere personen het recht geven om de belangrijke zaken voor jou te regelen. Wij nemen, indien wenselijk, deze verantwoordelijkheid met respect en zorg op zich.

Levenstestament

Een levenstestament kan je opstellen om ervoor te zorgen dat alle belangrijke zaken in jouw leven goed worden afgehandeld op het moment dat je dat zelf niet meer kan. Kompas Zuidlaren is in staat deze rol professioneel en zorgzaam op zich te nemen.

Curatele

In situaties waarbij zowel financiële en persoonlijke zaken niet zelf meer te regelen zijn dan kan Kompas Zuidlaren jou daarbij ondersteunen. Indien de kantonrechter bepaalde dat curatele noodzakelijk is dan kunnen wij die rol op ons nemen.