Bewindvoering in Emmen

Wil jij bewindvoering in Emmen? Onze bewindvoerders staan voor je klaar en helpen je graag bij helderheid over je financiële situatie. Zo krijg jij weer rust en overzicht over je geldzaken. Wil je meer informatie over wat er mogelijk is voor jou? Laat dan je gegevens achter voor bewindvoering in Emmen.

Waarom kiezen voor bewindvoering in Emmen?

Bewindvoering in Emmen is er voor jou als je zorgen hebt over geld en zelf geen overzicht en orde meer kan houden over je financiële situatie. Een bewindvoerder zorgt ervoor dat je financieel wordt beschermd en krijgt dan ook alle geldzaken in beheer, zowel de inkomsten als de uitgaven.

Hoe dit er precies uitziet, verschilt per situatie. Daarom is er van tevoren altijd een kennismaking. Zo komen we erachter wat jij belangrijk vindt en hoe we samen kunnen werken aan een toekomst met overzicht via bewindvoering rondom Emmen.

Bewindvoering in de omgeving van Emmen

Bewindvoering bij jou in de buurt van Emmen 

Zoek jij dus bewindvoering in de buurt van Emmen? Dan kun je contact opnemen met het team van Kompas Zuidlaren. Wij helpen je bij al je vragen en kijken samen naar hoe bewindvoering voor jou vorm kan krijgen.

Via Emmen bereik je ons in 30 minuten met de auto. Je parkeert eenvoudig bij ons voor de deur. Wil jij meer informatie over onze diensten? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je dan meer over bewindvoering in Emmen via Kompas.

Kennismaken met je bewindvoerder in Emmen of op ons kantoor

Bij Kompas starten we bewindvoering in of rondom Emmen altijd met een kennismaking. Wij vinden het belangrijk dat niemand wakker ligt van zijn of haar financiën. Daarom kun je vrijblijvend met ons een afspraak inplannen voor een kennismaking.

In dit gesprek kom je bij ons op kantoor, of komen wij eenmalig bij jou thuis in Emmen. Bewindvoering is op deze manier ook mogelijk vanuit je vertrouwde omgeving.

Contact

Direct contact met ons opnemen? Vul het formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk!

“Eigenlijk wil je je sores niet aan een ander overdragen. En het is best een stap: je geld uit handen geven. Nu zie ik in dat het echt goed is geweest. Na drie jaar ben ik helemaal schuldenvrij. Door Kompas Zuidlaren heb ik nu meer inzicht gekregen in wat wel en niet kan.”
Cliënt Kompas Zuidlaren

Bewindvoering in Emmen: de kosten

Heb jij bewindvoering in Emmen aangevraagd, dan zijn hier kosten aan verbonden. Deze zijn hetzelfde als in de rest van Nederland. Deze prijzen zijn wettelijk bepaald en zorgen ervoor dat je een eerlijk overzicht krijgt van de kosten.

In de tabel hieronder vind je de tarieven die gelden voor de meeste situaties. Heb je vragen over de tabel? Dan kun je natuurlijk contact opnemen.

Professionele bewindvoering voor 1 persoon Maandelijks tarief Jaarlijks tarief Eenmalig
Standaard* € 133,10 € 1.597,20 -
Met problematische schulden € 172,12 € 2.065,47 -
Aanvangswerkzaamheden - - € 751,41
Aanvangswerkzaamheden als er al budgetbeheer plaats vindt - - € 562,65
Professionele bewindvoering voor 2-persoons huishouden Maandelijks tarief Jaarlijks tarief Eenmalig
Standaard* € 159,52 € 1.914,22 -
Standaard + problematische schulden € 183,11 € 2.197,36 -
Problematische schulden + problematische schulden € 206,51 € 2.478,08 -
Aanvangswerkzaamheden - - € 901,45
Aanvangswerkzaamheden als er al budgetbeheer plaats vindt - - € 673,97
*Let op: Er zijn veel situaties waarin de kosten kunnen afwijken van de standaard. Kijk in ons tarievenbestand om alle tarieven in verschillende situaties te bekijken.

In sommige gevallen kan het zijn dat je recht hebt op bijzondere bijstand. Zo betaalt de gemeente waar je woont (een deel van) de kosten. Indien je hiervoor in aanmerking komt, dan vragen wij dit voor jou aan tijdens het aanvragen van bewindvoering. De regels om hiervoor in aanmerking te komen verschillen per gemeente.

“Het is niet zomaar iets, om al je financiën uit handen te geven. Dat je bijvoorbeeld voor alle grotere aankopen geld moet vragen. Daarom gaan wij daar heel zorgvuldig en respectvol mee om.”
Bewindvoerder Kompas Zuidlaren

Volledige ontzorging op financieel en persoonlijk gebied

Bij Kompas is het naast financiële zorgverlening ook mogelijk om ondersteuning te krijgen op het gebied van verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. Dit wordt gedaan door het inzetten van mentorschap.

Met een mentor en een bewindvoerder van Kompas wordt je volledig ontzorgd. Dit zorgt voor rust bij de dagelijkse gang van zaken. Wil jij weten of één van onze diensten bij jou past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over samenwerken met Kompas.

Bewindvoering rondom Emmen via Kompas Zuidlaren
“Wanneer we afspraken maken met de cliënt, is het prettig wanneer daar iemand uit de omgeving bij is. Een hulpverlener, familielid of werkgever. Dan kunnen we die afspraken goed op elkaar afstemmen.”
Budgetconsulent Kompas Zuidlaren

Contact over bewindvoering in Emmen

Is bewindvoering voor jou een mogelijke oplossing? Neem dan gerust contact op met ons team. Wij gaan samen met jou alle mogelijkheden bij langs om zo de meest geschikte financiële steun voor jou te vinden.

Wil je meer weten of een kennismaking inplannen? Vul dan ons contactformulier in of bel ons op 050 409 9190 voor direct contact over bewindvoering in Emmen.

Contact

Direct contact met ons opnemen? Vul het formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk!

“Wanneer we afspraken maken met de cliënt, is het prettig wanneer daar iemand uit de omgeving bij is. Een hulpverlener, familielid of werkgever. Dan kunnen we die afspraken goed op elkaar afstemmen.”
Budgetconsulent Kompas Zuidlaren

Bewindvoering of juist een alternatief?

Bewindvoering kan een middel zijn om financiën op orde te brengen en te houden. Wij begrijpen dat het een zware maatregel is. Daarom willen we ook met jou zoeken naar mogelijke alternatieven.

Bij Kompas Zuidlaren bieden wij ook de volgende diensten:

Budgetbeheer

Budgetbeheer kan ook een oplossing zijn wanneer je je financiën niet goed in de hand kunt houden, maar wanneer er nog geen bewindvoering verplicht is gesteld. Een budgetbeheerder krijgt dan zeggenschap over jouw financiën. Waarbij je overigens wel zoveel mogelijk zelf de regie houdt.

Budgetcoach

Een budgetcoach helpt je met het ordenen en (weer) inzichtelijk maken van de financiën. In tegenstelling tot een budgetbeheerder is een coach alleen ter ondersteuning en beheer jij zelf nog de financiën.

Alleen een budgetoverzicht

Wil je zelf een overzicht maken van je inkomsten en uitgaven? Wij hebben op onze website een compleet en eenvoudig budgetoverzicht geplaatst dat je daarvoor kunt gebruiken. Zo creëer je voor jezelf meer overzicht over je financiële situatie.

PGB beheer

Het beheer van een persoonsgebonden budget (PGB) moet zorgvuldig gebeuren, maar is doorgaans ook erg complex. Het PGB beheer team van Kompas Zuidlaren kan deze tijdrovende en soms stressvolle klus van je overnemen.

Mentorschap

Bewindvoering en mentorschap worden vaak samen benoemd. Dit komt doordat deze diensten elkaar goed aanvullen. Bij mentorschap krijg je namelijk persoonlijke ondersteuning bij belangrijke levensbeslissingen. Deze dienst zet zich volledig voor jou persoonlijk in.

Volmacht

Is het niet meer wenselijk in jouw situatie om bepaalde belangrijke zaken zelf af te handelen? Door een volmacht te geven kan je één of meerdere personen het recht geven om de belangrijke zaken voor jou te regelen. Wij nemen, indien wenselijk, deze verantwoordelijkheid met respect en zorg op zich.

Levenstestament

Een levenstestament kan je opstellen om ervoor te zorgen dat alle belangrijke zaken in jouw leven goed worden afgehandeld op het moment dat je dat zelf niet meer kan. Kompas Zuidlaren is in staat deze rol professioneel en zorgzaam op zich te nemen.

Curatele

In situaties waarbij zowel financiële en persoonlijke zaken niet zelf meer te regelen zijn dan kan Kompas Zuidlaren jou daarbij ondersteunen. Indien de kantonrechter bepaalde dat curatele noodzakelijk is dan kunnen wij die rol op ons nemen.