Bewindvoerder Hoogeveen 

Zoek je een bewindvoerder in Hoogeveen en omgeving? Neem dan contact met ons op. Binnen enkele dagen spreken we vrijblijvend met jou over alles rondom een bewindvoerder in Hoogeveen.

Bewindvoerder in Hoogeveen en omgeving

Een bewindvoerder in Hoogeveen begrijpt dat je eigen financiële beheer complex kan zijn. Bij Kompas bieden we daarom bewindvoering dat echt aansluit bij je persoonlijke situatie. De tijd nemen voor jou is voor ons belangrijk en we geven aandacht aan dat wat er echt toe doet. Onze werkwijze is altijd professioneel en persoonlijk maar passen we aan op wat je nodig hebt.

Vanuit Hoogeveen bereik je ons kantoor snel. In ruim 30 minuten met de auto rijd je al naar ons toe. Via de A28 zijn wij altijd goed te bereiken. Voor een kennismaking kunnen we ook bij jou langskomen. Zo spreken we elkaar op een voor jou vertrouwde plek over een bewindvoerder in Hoogeveen.

Bewindvoerder in Hoogeveen en omgeving

Wat is bewindvoering in Hoogeveen? 

Bewindvoering is een juridische beschermingsmaatregel voor iedereen die moeite heeft met het zelfstandig beheren van financiën. Onze bewindvoerders in Hoogeveen zijn er om je te ondersteunen in het herstellen en behouden van jouw financiële stabiliteit.

Deze wettelijke maatregel wordt bepaald door de rechter. Na de uitspraak wordt er een plan opgesteld waarin alle afspraken staan over mogelijke uitgaven. Door een gezamenlijk plan op te stellen creëren we rust en overzicht.

Ben jij of is je naaste niet (meer) in staat is om zelf de financiën te beheren, bijvoorbeeld door een psychische of fysieke beperking? Bij Kompas Zuidlaren zorgen we voor een zorgvuldig en betrouwbaar beheer van jouw financiën door middel van een bewindvoerder in Hoogeveen.

Een bewindvoerder aanvragen in de buurt van Hoogeveen

Het aanvragen van een bewindvoerder in Hoogeveen of in de omgeving doe je bij ons eenvoudig. Laat je gegevens achter in het contactformulier en wij nemen binnen enkele dagen contact met je op.

Tijdens het aanvragen van bewindvoering begeleiden we jou in het proces. We starten met een vrijblijvend intake gesprek en dienen een aanvraag in bij de rechtbank. In dit gehele proces nemen we je mee. Indien de rechter akkoord gaat met de aanvraag wordt er een bewindvoerder aan je toegewezen.

Contact

Direct contact met ons opnemen? Vul het formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk!

“Eigenlijk wil je je sores niet aan een ander overdragen. En het is best een stap: je geld uit handen geven. Nu zie ik in dat het echt goed is geweest. Na drie jaar ben ik helemaal schuldenvrij. Door Kompas Zuidlaren heb ik nu meer inzicht gekregen in wat wel en niet kan.”
Cliënt Kompas Zuidlaren

Bewindvoering in Hoogeveen: alle kosten op een rijtje

We zijn transparant over de kosten van onze bewindvoering in Hoogeveen. Alles wordt vooraf duidelijk met je besproken, zodat je precies weet wat je kunt verwachten, zonder verrassingen.

Professionele bewindvoering voor 1 persoon Maandelijks tarief Jaarlijks tarief Eenmalig
Standaard* € 133,10 € 1.597,20 -
Met problematische schulden € 172,12 € 2.065,47 -
Aanvangswerkzaamheden - - € 751,41
Aanvangswerkzaamheden als er al budgetbeheer plaats vindt - - € 562,65
Professionele bewindvoering voor 2-persoons huishouden Maandelijks tarief Jaarlijks tarief Eenmalig
Standaard* € 159,52 € 1.914,22 -
Standaard + problematische schulden € 183,11 € 2.197,36 -
Problematische schulden + problematische schulden € 206,51 € 2.478,08 -
Aanvangswerkzaamheden - - € 901,45
Aanvangswerkzaamheden als er al budgetbeheer plaats vindt - - € 673,97
*Let op: Er zijn veel situaties waarin de kosten kunnen afwijken van de standaard. Kijk in ons tarievenbestand om alle tarieven in verschillende situaties te bekijken.

De kosten van bewindvoering worden meestal volledig zelf betaald. Toch zijn er ook omstandigheden waarbij de gemeente gedeeltelijk de kosten vergoed. Dit doen ze door uitbetaling van bijzondere bijstand. Indien jij hiervoor in aanmerking komt, dan zullen wij bij de aanvraag van de bewindvoering deze bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente. Of er recht is op de bijzondere bijstand hangt af van de regels van de gemeente waar je woont. Deze regels kunnen verschillend zijn bij verschillende gemeentes.

“Wanneer we afspraken maken met de cliënt, is het prettig wanneer daar iemand uit de omgeving bij is. Een hulpverlener, familielid of werkgever. Dan kunnen we die afspraken goed op elkaar afstemmen.”
Budgetconsulent Kompas Zuidlaren

Wanneer is het aanvragen van een professionele bewindvoerder de juiste stap om te nemen? 

Het inschakelen van een professionele bewindvoerder is een belangrijke overweging wanneer je jouw financiën niet zelf kunt beheren. We adviseren je graag persoonlijk over deze belangrijke beslissing. De uiteindelijke uitspraak wordt altijd gedaan door de kantonrechter.

Alleen als de rechter deze maatregel echt noodzakelijk vindt, kent hij of zij deze toe. Een aantal redenen wat als noodzaak kan worden gezien zijn:

  • Geestelijke beperkingen
  • Fysieke beperkingen
  • Problematisch schulden en een situatie die niet lijkt te verbeteren
  • Problemen met het beheren van financiën waardoor je financiële huishouding problematisch kan worden

Wat voor jou de reden ook is, ons team komt altijd met een persoonlijk plan waarin je goed wordt betrokken. Samen afspraken opstellen werkt het beste. Heb je financiële begeleiding nodig maar is bewindvoering niet aan de orde? Dan helpen we je ook graag bij budgetbeheer.

een bewindvoerder in en rondom Hoogeveen

Bewindvoerder in Hoogeveen via Kompas Zuidlaren

Naast een bewindvoerder in Hoogeveen beschikt de gehele provincie Drenthe over ons werkgebied. Ook vanuit een andere plaats kunnen we je dus bijstaan. Wil je weer stabiliteit in je financiële situatie en overzicht krijgen over de zaken? Dan ondersteunen wij jou.

Wil je graag meer weten of een kennismaking inplannen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 050 409 9190 voor een bewindvoerder in Hoogeveen.

Contact

Direct contact met ons opnemen? Vul het formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk!

Bewindvoering of juist een alternatief?

Bewindvoering kan helpen bij het op orde te brengen en houden van je financiën. Wij begrijpen dat dit een zware maatregel is. Daarom zoeken we ook met jou naar mogelijke alternatieven.

Bij Kompas Zuidlaren bieden wij ook de volgende diensten:

Budgetbeheer

Budgetbeheer kan ook een oplossing zijn wanneer je je financiën niet goed in de hand kunt houden, maar wanneer er nog geen bewindvoering verplicht is gesteld. Een budgetbeheerder krijgt dan zeggenschap over jouw financiën. Waarbij je overigens wel zoveel mogelijk zelf de regie houdt.

Budgetcoach

Een budgetcoach helpt je met het ordenen en (weer) inzichtelijk maken van de financiën. In tegenstelling tot een budgetbeheerder is een coach alleen ter ondersteuning en beheer jij zelf nog de financiën.

Alleen een budgetoverzicht

Wil je zelf een overzicht maken van je inkomsten en uitgaven? Wij hebben op onze website een compleet en eenvoudig budgetoverzicht geplaatst dat je daarvoor kunt gebruiken. Zo creëer je voor jezelf meer overzicht over je financiële situatie.

PGB beheer

Het beheer van een persoonsgebonden budget (PGB) moet zorgvuldig gebeuren, maar is doorgaans ook erg complex. Het PGB beheer team van Kompas Zuidlaren kan deze tijdrovende en soms stressvolle klus van je overnemen.

Mentorschap

Bewindvoering en mentorschap worden vaak samen benoemd. Dit komt doordat deze diensten elkaar goed aanvullen. Bij mentorschap krijg je namelijk persoonlijke ondersteuning bij belangrijke levensbeslissingen. Deze dienst zet zich volledig voor jou persoonlijk in.

Volmacht

Is het niet meer wenselijk in jouw situatie om bepaalde belangrijke zaken zelf af te handelen? Door een volmacht te geven kan je één of meerdere personen het recht geven om de belangrijke zaken voor jou te regelen. Wij nemen, indien wenselijk, deze verantwoordelijkheid met respect en zorg op zich.

Levenstestament

Een levenstestament kan je opstellen om ervoor te zorgen dat alle belangrijke zaken in jouw leven goed worden afgehandeld op het moment dat je dat zelf niet meer kan. Kompas Zuidlaren is in staat deze rol professioneel en zorgzaam op zich te nemen.

Curatele

In situaties waarbij zowel financiële en persoonlijke zaken niet zelf meer te regelen zijn dan kan Kompas Zuidlaren jou daarbij ondersteunen. Indien de kantonrechter bepaalde dat curatele noodzakelijk is dan kunnen wij die rol op ons nemen.