Bewindvoering in Winschoten

Op zoek naar bewindvoering in Winschoten? Met professionele ondersteuning zorgen we voor grip op je financiën. Neem vrijblijvend contact met ons op over bewindvoering nabij Winschoten.

Bewindvoering Winschoten: wat is het?

Bewindvoering in de buurt van Winschoten vraag je aan bij Kompas Zuidlaren. Het regelen van geldzaken is niet altijd eenvoudig. Dat begrijpen wij. Daarom is bewindvoering in bepaalde situaties een geschikte maatregel. De rechtbank bepaalt of het in jouw situatie noodzakelijk is. Dit hangt af van de zelfredzaamheid en de hoeveelheid schulden die er zijn.

Wanneer er wordt besloten om de financiële situatie te laten beheren door een bewindvoerder, krijgt deze inzicht in je geldzaken. Ons team gaat vervolgens met jou aan de slag om je financiële situatie weer te stabiliseren. Zo werken we weer aan rust en overzicht over je financiële situatie door middel van bewindvoering in Winschoten.

bewindvoering in en rondom winschoten

De taken van een bewindvoerder in Winschoten

Zolang het nodig is, helpt een bewindvoerder in Winschoten je met je financiële situatie. Je bewindvoerder neemt daarmee een deel van je zorgen uit handen en helpt met het ondersteunen bij je geldzaken. Deze taken omvatten ook:

  • beheren en monitoren van inkomsten
  • afhandelen van financiële post
  • aanvragen en wijzigen van toeslagen
  • indienen van de jaarlijkse belastingaangifte
  • betalen van alle vaste lasten

Wil je meer informatie over wat een bewindvoerder voor jou kan doen? Neem dan gerust contact met ons op. We plannen dan een vrijblijvende kennismaking met een bewindvoerder rondom Winschoten.

Waarom kiezen voor een bewindvoerder in Winschoten?

Het overzicht houden over je geldzaken kan best een uitdaging zijn. Dankzij een bewindvoerder in Winschoten houd je alle geldzaken onder controle. Een bewindvoerder ondersteunt je en samen werken jullie aan weer grip krijgen op je financiën .

Vooraf wordt er met jou een plan opgesteld. Hierin staan afspraken over mogelijke uitgaven. Dit financiële plan geeft rust en overzicht. Lig jij wakker van geldzorgen en heb je behoefte aan financiële hulp? Wij helpen je graag. Vraag bewindvoering aan en kom kennismaken met Kompas.

Contact

Direct contact met ons opnemen? Vul het formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk!

“Eigenlijk wil je je sores niet aan een ander overdragen. En het is best een stap: je geld uit handen geven. Nu zie ik in dat het echt goed is geweest. Na drie jaar ben ik helemaal schuldenvrij. Door Kompas Zuidlaren heb ik nu meer inzicht gekregen in wat wel en niet kan.”
Cliënt Kompas Zuidlaren

Bewindvoering in Winschoten: dit zijn de kosten

De kosten van bewindvoering in Winschoten zijn wettelijk bepaald.  Ze zijn dus gelijk aan de rest van het land. De tarieven die gelden voor de meeste situaties vind je hieronder in de tabel. Wil je alle tarieven weten? Bekijk dan eens dit overzicht van alle tarieven.

Professionele bewindvoering voor 1 persoon Maandelijks tarief Jaarlijks tarief Eenmalig
Standaard* € 133,10 € 1.597,20 -
Met problematische schulden € 172,12 € 2.065,47 -
Aanvangswerkzaamheden - - € 751,41
Aanvangswerkzaamheden als er al budgetbeheer plaats vindt - - € 562,65
Professionele bewindvoering voor 2-persoons huishouden Maandelijks tarief Jaarlijks tarief Eenmalig
Standaard* € 159,52 € 1.914,22 -
Standaard + problematische schulden € 183,11 € 2.197,36 -
Problematische schulden + problematische schulden € 206,51 € 2.478,08 -
Aanvangswerkzaamheden - - € 901,45
Aanvangswerkzaamheden als er al budgetbeheer plaats vindt - - € 673,97
*Let op: Er zijn veel situaties waarin de kosten kunnen afwijken van de standaard. Kijk in ons tarievenbestand om alle tarieven in verschillende situaties te bekijken.

De kosten van bewindvoering worden in veel gevallen volledig zelf betaald. Echter zijn er ook situaties waarbij de gemeente (een deel) van de kosten vergoed door uitbetaling van bijzondere bijstand. Kom je er mogelijk voor in aanmerking?  Dan zullen wij bij de aanvraag van de bewindvoering deze bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente. Of er recht is op bijzondere bijstand hangt af van de regels van de gemeente, deze regels kunnen verschillend zijn bij verschillende gemeentes.

“Het is niet zomaar iets, om al je financiën uit handen te geven. Dat je bijvoorbeeld voor alle grotere aankopen geld moet vragen. Daarom gaan wij daar heel zorgvuldig en respectvol mee om.”
Bewindvoerder Kompas Zuidlaren

Financiële ondersteuning via Kompas

Wil je graag hulp bij je geldzaken maar is bewindvoering net een stap te ver? Bij Kompas bieden wij ook andere financiële ondersteuning. Zo is het mogelijk om samen te werken met bijvoorbeeld een budgetbeheerder of budgetcoach.

Samen streven we ernaar om met onze hulp je financiële situatie te verbeteren en weer grip te krijgen op je geldzaken. Heb jij het gevoel dat je het overzicht even kwijt bent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Kompas Zuidlaren: Professionele bewindvoerders voor Groningen en omstreken
“Wanneer we afspraken maken met de cliënt, is het prettig wanneer daar iemand uit de omgeving bij is. Een hulpverlener, familielid of werkgever. Dan kunnen we die afspraken goed op elkaar afstemmen.”
Budgetconsulent Kompas Zuidlaren

Bewindvoering in Winschoten: neem contact op met Kompas Zuidlaren

Wanneer je bewindvoering in Winschoten nodig hebt, kunnen wij je uitnodigen bij ons op kantoor. Maar kennismaken bij jou thuis is ook mogelijk.

Onze medewerkers zijn professioneel en werken op een persoonlijke wijze. Samen met jou zorgen we weer voor grip op de situatie. Zo gaan we voor een toekomst met overzicht op de financiële situatie door middel van bewindvoering in Winschoten.

Contact

Direct contact met ons opnemen? Vul het formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk!

“Wanneer we afspraken maken met de cliënt, is het prettig wanneer daar iemand uit de omgeving bij is. Een hulpverlener, familielid of werkgever. Dan kunnen we die afspraken goed op elkaar afstemmen.”
Budgetconsulent Kompas Zuidlaren

Bewindvoering of juist een alternatief?

Bewindvoering kan een middel zijn om financiën op orde te brengen en te houden. Wij begrijpen dat het een zware maatregel is. Daarom willen we ook met jou zoeken naar mogelijke alternatieven.

Bij Kompas Zuidlaren bieden wij ook de volgende diensten:

Budgetbeheer

Budgetbeheer kan ook een oplossing zijn wanneer je je financiën niet goed in de hand kunt houden, maar wanneer er nog geen bewindvoering verplicht is gesteld. Een budgetbeheerder krijgt dan zeggenschap over jouw financiën. Waarbij je overigens wel zoveel mogelijk zelf de regie houdt.

Budgetcoach

Een budgetcoach helpt je met het ordenen en (weer) inzichtelijk maken van de financiën. In tegenstelling tot een budgetbeheerder is een coach alleen ter ondersteuning en beheer jij zelf nog de financiën.

Alleen een budgetoverzicht

Wil je zelf een overzicht maken van je inkomsten en uitgaven? Wij hebben op onze website een compleet en eenvoudig budgetoverzicht geplaatst dat je daarvoor kunt gebruiken. Zo creëer je voor jezelf meer overzicht over je financiële situatie.

PGB beheer

Het beheer van een persoonsgebonden budget (PGB) moet zorgvuldig gebeuren, maar is doorgaans ook erg complex. Het PGB beheer team van Kompas Zuidlaren kan deze tijdrovende en soms stressvolle klus van je overnemen.

Mentorschap

Bewindvoering en mentorschap worden vaak samen benoemd. Dit komt doordat deze diensten elkaar goed aanvullen. Bij mentorschap krijg je namelijk persoonlijke ondersteuning bij belangrijke levensbeslissingen. Deze dienst zet zich volledig voor jou persoonlijk in.

Volmacht

Is het niet meer wenselijk in jouw situatie om bepaalde belangrijke zaken zelf af te handelen? Door een volmacht te geven kan je één of meerdere personen het recht geven om de belangrijke zaken voor jou te regelen. Wij nemen, indien wenselijk, deze verantwoordelijkheid met respect en zorg op zich.

Levenstestament

Een levenstestament kan je opstellen om ervoor te zorgen dat alle belangrijke zaken in jouw leven goed worden afgehandeld op het moment dat je dat zelf niet meer kan. Kompas Zuidlaren is in staat deze rol professioneel en zorgzaam op zich te nemen.

Curatele

In situaties waarbij zowel financiële en persoonlijke zaken niet zelf meer te regelen zijn dan kan Kompas Zuidlaren jou daarbij ondersteunen. Indien de kantonrechter bepaalde dat curatele noodzakelijk is dan kunnen wij die rol op ons nemen.