Bewindvoering in Leeuwarden

Heb jij bewindvoering in Leeuwarden nodig? Dan staan onze bewindvoerders voor jou klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op voor rust en overzicht over je financiële situatie en plan een intakegesprek voor bewindvoering in Leeuwarden.

Persoonlijke aandacht met bewindvoering rondom Leeuwarden

Bewindvoering rondom Leeuwarden vraag je aan met onze bewindvoerders van Kompas. Je bereikt ons in een klein uurtje via de A7 en de N31. Je parkeert bij ons eenvoudig voor de deur. Ook als je wilt veranderen van bewindvoerder helpen wij je door deze stappen heen.

Wij vinden het belangrijk dat er persoonlijke aandacht is voor je situatie. Iedereen is anders en dit geldt ook voor je financiën. We luisteren naar jouw vragen en/of zorgen om er zo achter te komen hoe wij jou het beste kunnen steunen met bewindvoering rondom Leeuwarden.

Bewindvoering in de buurt van Leeuwarden

Bewindvoering in Leeuwarden: een intakegesprek bij jou thuis of bij ons op kantoor

Voor bewindvoering in Leeuwarden is het mogelijk om een intakegesprek bij jou thuis te voeren. Tijdens het intakegesprek kijken we of er een klik is. Een goede match vinden wij belangrijk. Je financiën uit handen geven is een spannende keuze, daarom willen wij dat er een goede band is tussen jou en onze bewindvoerder.

Ook is de kennismaking mogelijk bij ons op kantoor. Wij ontvangen je graag om te zien wat er voor jou mogelijk is. Heb jij dus vragen of zorgen over geld? Blijf er dan niet mee rondlopen. Wij helpen je graag bij bewindvoering rondom Leeuwarden.

“Eigenlijk wil je je sores niet aan een ander overdragen. En het is best een stap: je geld uit handen geven. Nu zie ik in dat het echt goed is geweest. Na drie jaar ben ik helemaal schuldenvrij. Door Kompas Zuidlaren heb ik nu meer inzicht gekregen in wat wel en niet kan.”
Cliënt Kompas Zuidlaren

De kosten van bewindvoering in Leeuwarden

Kies jij voor bewindvoering in de buurt van Leeuwarden, dan gelden dezelfde tarieven als in de rest van Nederland. Deze kosten zijn wettelijk bepaald en zijn dus overal hetzelfde. Zo kunnen we een eerlijke prijs garanderen voor onze steun bij jouw financiën.

Professionele bewindvoering voor 1 persoon Maandelijks tarief Jaarlijks tarief Eenmalig
Standaard* € 133,10 € 1.597,20 -
Met problematische schulden € 172,12 € 2.065,47 -
Aanvangswerkzaamheden - - € 751,41
Aanvangswerkzaamheden als er al budgetbeheer plaats vindt - - € 562,65
Professionele bewindvoering voor 2-persoons huishouden Maandelijks tarief Jaarlijks tarief Eenmalig
Standaard* € 159,52 € 1.914,22 -
Standaard + problematische schulden € 183,11 € 2.197,36 -
Problematische schulden + problematische schulden € 206,51 € 2.478,08 -
Aanvangswerkzaamheden - - € 901,45
Aanvangswerkzaamheden als er al budgetbeheer plaats vindt - - € 673,97
*Let op: Er zijn veel situaties waarin de kosten kunnen afwijken van de standaard. Kijk in ons tarievenbestand om alle tarieven in verschillende situaties te bekijken.

Financiële zorgverlening wordt meestal door jou zelf betaald. Er zijn situaties waarin een deel vergoed wordt door de gemeente. Dit wordt toegepast als er sprake is van bijzondere bijstand. Controleer direct of jij in aanmerking komt voor dit type bijstand via de voorwaarden. Bekijk hier de voorwaarden voor bijzondere bijstand in de gemeente Leeuwarden.

“Het is niet zomaar iets, om al je financiën uit handen te geven. Dat je bijvoorbeeld voor alle grotere aankopen geld moet vragen. Daarom gaan wij daar heel zorgvuldig en respectvol mee om.”
Bewindvoerder Kompas Zuidlaren

Alle diensten van Kompas Zuidlaren

Bij Kompas Zuidlaren kun je voor verschillende soorten financiële zorgverlening terecht. Zo kun je bij ons al je vragen stellen over beschermingsbewind of is er meer informatie te vinden over budgetbeheer en een budgetcoach.

Heb jij naast financiële zorg ook steun nodig op persoonlijk vlak? Dan is mentorschap wellicht de zorg voor jou. Neem vrijblijvend contact met ons op over al onze diensten. Wij denken graag met je mee over welke vorm van ondersteuning het beste bij jou past.

Kompas Zuidlaren Bewindvoering
“Wanneer we afspraken maken met de cliënt, is het prettig wanneer daar iemand uit de omgeving bij is. Een hulpverlener, familielid of werkgever. Dan kunnen we die afspraken goed op elkaar afstemmen.”
Budgetconsulent Kompas Zuidlaren

Bewindvoering in Leeuwarden: zorgverlening op financieel gebied

Heb jij ondersteuning nodig op financieel gebied? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Samen kijken we naar de beste opties voor jou om weer rust en stabiliteit op je financiën te krijgen.

Door goed te luisteren naar jouw behoeften en te ontdekken wat jouw levensstijl is, zorgen we ervoor dat jij binnenkort weer zonder geldzorgen de dag door komt dankzij bewindvoering in de buurt van Leeuwarden.

 

Contact

Direct contact met ons opnemen? Vul het formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk!

“Wanneer we afspraken maken met de cliënt, is het prettig wanneer daar iemand uit de omgeving bij is. Een hulpverlener, familielid of werkgever. Dan kunnen we die afspraken goed op elkaar afstemmen.”
Budgetconsulent Kompas Zuidlaren

Bewindvoering of juist een alternatief?

Bewindvoering kan een middel zijn om financiën op orde te brengen en te houden. Wij begrijpen dat het een zware maatregel is. Daarom willen we ook met jou zoeken naar mogelijke alternatieven.

Bij Kompas Zuidlaren bieden wij ook de volgende diensten:

Budgetbeheer

Budgetbeheer kan ook een oplossing zijn wanneer je je financiën niet goed in de hand kunt houden, maar wanneer er nog geen bewindvoering verplicht is gesteld. Een budgetbeheerder krijgt dan zeggenschap over jouw financiën. Waarbij je overigens wel zoveel mogelijk zelf de regie houdt.

Budgetcoach

Een budgetcoach helpt je met het ordenen en (weer) inzichtelijk maken van de financiën. In tegenstelling tot een budgetbeheerder is een coach alleen ter ondersteuning en beheer jij zelf nog de financiën.

Alleen een budgetoverzicht

Wil je zelf een overzicht maken van je inkomsten en uitgaven? Wij hebben op onze website een compleet en eenvoudig budgetoverzicht geplaatst dat je daarvoor kunt gebruiken. Zo creëer je voor jezelf meer overzicht over je financiële situatie.

PGB beheer

Het beheer van een persoonsgebonden budget (PGB) moet zorgvuldig gebeuren, maar is doorgaans ook erg complex. Het PGB beheer team van Kompas Zuidlaren kan deze tijdrovende en soms stressvolle klus van je overnemen.

Mentorschap

Bewindvoering en mentorschap worden vaak samen benoemd. Dit komt doordat deze diensten elkaar goed aanvullen. Bij mentorschap krijg je namelijk persoonlijke ondersteuning bij belangrijke levensbeslissingen. Deze dienst zet zich volledig voor jou persoonlijk in.

Volmacht

Is het niet meer wenselijk in jouw situatie om bepaalde belangrijke zaken zelf af te handelen? Door een volmacht te geven kan je één of meerdere personen het recht geven om de belangrijke zaken voor jou te regelen. Wij nemen, indien wenselijk, deze verantwoordelijkheid met respect en zorg op zich.

Levenstestament

Een levenstestament kan je opstellen om ervoor te zorgen dat alle belangrijke zaken in jouw leven goed worden afgehandeld op het moment dat je dat zelf niet meer kan. Kompas Zuidlaren is in staat deze rol professioneel en zorgzaam op zich te nemen.

Curatele

In situaties waarbij zowel financiële en persoonlijke zaken niet zelf meer te regelen zijn dan kan Kompas Zuidlaren jou daarbij ondersteunen. Indien de kantonrechter bepaalde dat curatele noodzakelijk is dan kunnen wij die rol op ons nemen.