Bewindvoering in Veendam

Bewindvoering in Veendam nodig? Kompas Zuidlaren staat voor jou klaar. Heb je een bewindvoerder nodig, of wil je veranderen van bewindvoerder? Je bent zo bij ons op kantoor of onze bewindvoerders komen bij jou in Veendam op huisbezoek voor een intake gesprek.

Bewindvoering in Veendam: op ons kantoor of bij jou thuis

Ben jij op zoek naar bewindvoering in Veendam, dan kun je terecht bij Kompas Zuidlaren. Op nog geen 20 minuten rijden bereik jij ons kantoor. Maar persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk, daarom komen wij ook bij jou thuis voor een kennismaking. Met de auto zijn wij in 20 minuten bij jou. Zo zijn wij altijd dichtbij.

Heb jij bewindvoering nodig? Dan is Kompas Zuidlaren er voor jou. Dankzij onze persoonlijke en doortastende werkwijze weet jij zeker dat je goed geholpen wordt. Neem ook vrijblijvend contact met ons op voor al jouw vragen en meer informatie over bewindvoering in Veendam!

Bewindvoering in Veendam: op ons kantoor of bij jou thuis

Wat is bewindvoering

Bewindvoering is een maatregel om iemand zijn financiën te beschermen. Lukt het jou niet om je eigen geldzaken overzichtelijk te krijgen, of ken jij iemand die hier problemen mee heeft? Neem dan gerust contact met ons op. Problemen met geldzaken komen vaak voor door mentale of fysieke beperkingen en zijn niet iets waarmee je hoeft te blijven rondlopen.

Het beheren van je eigen geldzaken is niet eenvoudig. Door middel van bewindvoering wordt jouw financiële huishouding beheerd. Zo wordt het overzicht bewaard en is er een goed zicht op de inkomsten en uitgaven.

Zou bewindvoering iets voor jou kunnen zijn? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Ons team beantwoordt graag al jouw vragen. Wij helpen jou bij alle vragen en zorgen ervoor dat jij met een gerust hart uit het gesprek komt.

Op zoek naar een andere bewindvoerder in Veendam? Kompas Zuidlaren staat voor je klaar!

Heb jij op dit moment al een bewindvoerder in Veendam of omstreken, maar wil je graag een andere bewindvoerder? Bij Kompas Zuidlaren is dit mogelijk. Indien er een goede reden is, dan kan jij overstappen van bewindvoerder.

Ben jij er dus van overtuigd dat jouw huidige bewindvoerder niet meer bij jou of bij jouw situatie past, dan kan je een verzoek indienen voor een nieuwe bewindvoerder bij de kantonrechter. Zo kun jij weer opnieuw de juiste samenwerking vinden voor rust in jouw financiële huishouding.

Contact

Direct contact met ons opnemen? Vul het formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk!

“Eigenlijk wil je je sores niet aan een ander overdragen. En het is best een stap: je geld uit handen geven. Nu zie ik in dat het echt goed is geweest. Na drie jaar ben ik helemaal schuldenvrij. Door Kompas Zuidlaren heb ik nu meer inzicht gekregen in wat wel en niet kan.”
Cliënt Kompas Zuidlaren

Wat zijn de kosten van bewindvoering in Veendam?

Bewindvoering in Veendam heeft dezelfde tarieven als in de rest van Nederland. Deze kosten worden namelijk wettelijk bepaald. Zo betaal jij altijd een eerlijke prijs voor financiële zorgverlening.

De tarieven vind je hieronder in de tabel. Deze prijzen zijn gebaseerd op de gemiddelde leefsituatie. Dit kan dus afwijken.

Professionele bewindvoering voor 1 persoon Maandelijks tarief Jaarlijks tarief Eenmalig
Standaard* € 133,10 € 1.597,20 -
Met problematische schulden € 172,12 € 2.065,47 -
Aanvangswerkzaamheden - - € 751,41
Aanvangswerkzaamheden als er al budgetbeheer plaats vindt - - € 562,65
Professionele bewindvoering voor 2-persoons huishouden Maandelijks tarief Jaarlijks tarief Eenmalig
Standaard* € 159,52 € 1.914,22 -
Standaard + problematische schulden € 183,11 € 2.197,36 -
Problematische schulden + problematische schulden € 206,51 € 2.478,08 -
Aanvangswerkzaamheden - - € 901,45
Aanvangswerkzaamheden als er al budgetbeheer plaats vindt - - € 673,97
*Let op: Er zijn veel situaties waarin de kosten kunnen afwijken van de standaard. Kijk in ons tarievenbestand om alle tarieven in verschillende situaties te bekijken.

Bewindvoering wordt in de meeste situaties door jou zelf betaald. Maar, er zijn situaties waarin de gemeente (een deel) vergoed. Dit is aan de orde bij de bijzondere bijstand. Indien jij hiervoor in aanmerking komt, dan vragen wij voor jou ook deze vergoeding aan. De voorwaarden voor de bijzondere bijstand verschillen per gemeente. Lees hier de voorwaarden voor bijzondere bijstand in de gemeente Veendam.

“Het is niet zomaar iets, om al je financiën uit handen te geven. Dat je bijvoorbeeld voor alle grotere aankopen geld moet vragen. Daarom gaan wij daar heel zorgvuldig en respectvol mee om.”
Bewindvoerder Kompas Zuidlaren

Soorten bewindvoering en andere diensten

Naast bewindvoering vind je bij Kompas Zuidlaren diverse andere diensten die jou kunnen helpen bij een zorgeloze toekomst op het gebied van financiën. Wij vinden het belangrijk dat iedereen een overzichtelijke financiële huishouding kan hebben. Zo krijgt iedereen balans en inzicht.

Andere diensten die jij bij ons kunt aanvragen zijn bijvoorbeeld budgetbeheer. Ook mentorschap is mogelijk. Hier kan Kompas Mentorschap jou bij ondersteunen. 

Wil jij meer weten over onze diensten en welke het beste in jouw situatie aansluit? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor antwoorden op al jouw vragen.

Soorten bewindvoering en andere diensten
“Wanneer we afspraken maken met de cliënt, is het prettig wanneer daar iemand uit de omgeving bij is. Een hulpverlener, familielid of werkgever. Dan kunnen we die afspraken goed op elkaar afstemmen.”
Budgetconsulent Kompas Zuidlaren

Zorgverlening op financieel gebied bij Kompas Zuidlaren: de bewindvoerder in en rondom Veendam

Ben jij dus opzoek naar een partij voor zorgverlening op financieel gebied? Dan kan jij terecht bij Kompas Zuidlaren. Wij vinden het belangrijk dat jij de persoonlijke aandacht krijgt die jouw situatie nodig heeft. Dankzij onze bewindvoerders is dit mogelijk.

Wil jij een kennismaking met ons inplannen, meer informatie over onze diensten of heb jij andere vragen? Dan kun jij geheel vrijblijvend contact met ons opnemen over bewindvoering in Veendam!

Contact

Direct contact met ons opnemen? Vul het formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk!

“Wanneer we afspraken maken met de cliënt, is het prettig wanneer daar iemand uit de omgeving bij is. Een hulpverlener, familielid of werkgever. Dan kunnen we die afspraken goed op elkaar afstemmen.”
Budgetconsulent Kompas Zuidlaren

Bewindvoering of juist een alternatief?

Bewindvoering kan een middel zijn om financiën op orde te brengen en te houden. Wij begrijpen dat het een zware maatregel is. Daarom willen we ook met jou zoeken naar mogelijke alternatieven.

Bij Kompas Zuidlaren bieden wij ook de volgende diensten:

Budgetbeheer

Budgetbeheer kan ook een oplossing zijn wanneer je je financiën niet goed in de hand kunt houden, maar wanneer er nog geen bewindvoering verplicht is gesteld. Een budgetbeheerder krijgt dan zeggenschap over jouw financiën. Waarbij je overigens wel zoveel mogelijk zelf de regie houdt.

Budgetcoach

Een budgetcoach helpt je met het ordenen en (weer) inzichtelijk maken van de financiën. In tegenstelling tot een budgetbeheerder is een coach alleen ter ondersteuning en beheer jij zelf nog de financiën.

Alleen een budgetoverzicht

Wil je zelf een overzicht maken van je inkomsten en uitgaven? Wij hebben op onze website een compleet en eenvoudig budgetoverzicht geplaatst dat je daarvoor kunt gebruiken. Zo creëer je voor jezelf meer overzicht over je financiële situatie.

PGB beheer

Het beheer van een persoonsgebonden budget (PGB) moet zorgvuldig gebeuren, maar is doorgaans ook erg complex. Het PGB beheer team van Kompas Zuidlaren kan deze tijdrovende en soms stressvolle klus van je overnemen.

Mentorschap

Bewindvoering en mentorschap worden vaak samen benoemd. Dit komt doordat deze diensten elkaar goed aanvullen. Bij mentorschap krijg je namelijk persoonlijke ondersteuning bij belangrijke levensbeslissingen. Deze dienst zet zich volledig voor jou persoonlijk in.

Volmacht

Is het niet meer wenselijk in jouw situatie om bepaalde belangrijke zaken zelf af te handelen? Door een volmacht te geven kan je één of meerdere personen het recht geven om de belangrijke zaken voor jou te regelen. Wij nemen, indien wenselijk, deze verantwoordelijkheid met respect en zorg op zich.

Levenstestament

Een levenstestament kan je opstellen om ervoor te zorgen dat alle belangrijke zaken in jouw leven goed worden afgehandeld op het moment dat je dat zelf niet meer kan. Kompas Zuidlaren is in staat deze rol professioneel en zorgzaam op zich te nemen.

Curatele

In situaties waarbij zowel financiële en persoonlijke zaken niet zelf meer te regelen zijn dan kan Kompas Zuidlaren jou daarbij ondersteunen. Indien de kantonrechter bepaalde dat curatele noodzakelijk is dan kunnen wij die rol op ons nemen.